Елегантно реновираният дом доказва, че търпението е добродетел

Новите собственици на жилища често се гмуркат в ремонт, понякога хапят повече, отколкото могат да дъвчат както физически, така и финансово. Следвайки по-търпеливия, измерен път към един вечен дом, обаче, можете да получите несметни награди. Просто попитайте Антъни и Джо Ъптън.

Моментна снимка на Рено

  • Включване, променящо живота: Централният двор.
  • Неочаквано взривяване: „Някои структури се нуждаят от допълнителна поддръжка, но къщата ще изпълни с течение на времето промените, които направихме“, казва Андрю.
  • Идеята за намаляване на разходите: „Спестяването на парите ни предварително ни даде гъвкавост, за да гарантираме, че проектът е завършен точно”, казва Джо.
  • Любима стая: „Входът и вътрешния двор във фоайето, който се влива в кухнята и хола“, казва Джо. "Това е драматично и успокояващо в същото време."
  • Думи за мъдрост: Спестете за това, което искате, и създайте в рамките на своите средства.

Двойката закупи своя "типичен викториански дом" в Мелбърн на югоизток през 2006 г., малко след като се ожениха. "Знаехме, че ще реновираме къщата, когато я купим", казва Джо. „Предвиждахме дом, който да ни отведе от 30-те до 50-те години по отношение на стила, както и да осигури чудесна среда за децата ни да растат.“

Разположена в оригиналната част на къщата, официалният хол / трапезария е проектиран като частно убежище за възрастни.

С открит огън, плюшен диван, удобни фотьойли и поръчано килимче за дразнене на пръстите на краката, официалната всекидневна е създадена за отдих.

С такива грандиозни планове двойката определи, че най-добрият начин на действие ще бъде да се обнови цялата къща в един замах, дори ако това означава да чакате известно време. „Ние запазихме и запазихме и запазихме, така че проектът да бъде правилно завършен, отвътре и отвън“, казва Джо. Седем години и дъщеря - Фокс, сега шест - по-късно, те бяха готови да започнат и се обърнаха към екипа на BE Architecture, за да помогнат да стартират плановете си в движение.

Собственикът на дома Джо Ъптън се радва на настроението на тази стая.

Архитектите проектираха модерно разширение на два етажа за задната част на къщата, което съдържа ново фоайе за вход и кухня с трапезария / хол с отворен етаж и три спални и две бани горе. „Обектът е в съседство с голямо жилищно строителство, така че беше важно да се преориентира плана на етажа далеч от него“, казва Андрю Пива, архитект и директор на BE Architecture. „Има ясно разграничение между старо и ново, но разширението стои тихо зад първоначалната структура, което позволява на семейството да работи както трябва.“ Преместването на входа също беше ключова част от дизайна. „Това, че има вход отстрани, означава, че хората влизат директно в сърцето на дома, което позволява на първоначалната част от къщата да бъде частен отдих“, казва Джо.

Красиво озеленена пътека води посетителите до новия страничен вход на дома.

Следващата стъпка беше да се привлече повече светлина в задната част на къщата. За да постигнат това, архитектите проектираха разширението в U-образна форма, с ширини от пода до тавана от стъкло по дължините и двор в центъра му. "Дворът е идеалното решение", казва Джо. „Той отваря дома, за да позволи на естествената светлина да се наводни и осигурява красиво зелено пространство, за да се наслаждаваме всеки ден.“

Антъни отделя малко време за мен в кухнята.

Неръждаемата стомана на шкафа и задната пейка помага да отразява светлината в стаята.

В духа на началото на нова глава за дома, Джо и Антъни се възползваха от възможността да се преустроят навсякъде. "Предпочитам неутрални тонове - черно, бяло, камила, кафяви - докато Антъни харесва малко повече цвят и вълнение", казва Джо. „Работейки в тясно сътрудничество с архитектите, успяхме да имаме и двете: неутрална базова палитра с нотки на цвят в обзавеждането и произведенията на изкуството за сила и интерес. Ефектът е драматичен и мрачен - точно това, което бяхме след това. “

Попските пастели оживяват до голяма степен неутрална цветова схема.

Изработена по поръчка опушена евкалиптна баня за обзавеждане с дограмата в кухнята.

Тъй като обновяването завърши, семейството посрещна нов член, син Коди, който вече е двама. „Гордея се с това, което сме създали“, казва Джо. „Това е семеен дом и отстъпление, където можем да се наслаждаваме на прекарване на времето с най-близките и най-скъпите ни. Той също така показва нашата признателност за красивото изкуство и дизайн, както и за природата. "

Естествените материали като дървен материал са успокояващи; идеален за работна зона.

BE Architecture, Prahran, Victoria; (03) 9529 6433 или www.bearchitecture.com.

Тагове:  Saln Спални Кухни 

Интересни Статии

add
close