Умно обновяване на къщичка на работника в Сидни

Грандиозните планове често се намаляват по финансови или практически причини. Но мисленето на малки може, може би изненадващо, да даде по-добри резултати. Просто попитайте Хурол Инан и Крис Гау. Двойката щастливо живееше в работната си къща в края на 1880 г. в източната част на Сидни от малко повече от десетилетие, но с напредването на годините решиха, че ще искат по-голям дом, в който в крайна сметка могат да се пенсионират. Месеци наред те търсеха любимия си квартал за нов, по-просторен дом без резултат. Проблемът винаги е бил един и същ: ниски спални, недостатъчно място за съхранение и твърде много стълбища.

Ефективната кръстосана вентилация означава, че канализираният климатик не се използва често през лятото. Той е чудесен за отопление на дома през зимата обаче. Винтидж немски вази, ракета Rudi. Произведения на нощния пейзаж на Сали Рос, любезно на художника и Мартин Браун Съвременник. Подова лампа Tolomeo Mega, Artemide. Лежанка за Eames, предлага се от Living Edge. Килим, закупен в Германия. Местен герой: Jon Goulder 'Innan' credenza, $ 13, 655, Spence & Lyda.

Техният бъг със съществуващата вила от 105 м2? Приземният етаж беше вдъхновяващ, клаустрофобичен лабиринт от стаи, които нямаха реална връзка помежду си. Въпреки че кухнята беше първокласна от Poliform, с бели плотове на Кориан и атрактивна тъмна дограма, "тя беше конфигурирана в неудобна L-образна форма с непристъпна мивка в ъгъла", казва Хурол. Спалнята на горния етаж, с набраздения таван, беше прекалено стисната. И имаше твърде малко място за съхранение.

Hurol доставя по-голямата част от мебелите в дома, включително този диван Uptown и големи размери на тахтите, кресла Aircell, персонализирани с платове Missoni, килими от Челси и възглавници Missoni от мюнхенския салон на френския интериор титан Roche Bobois Paris. Wallace & Sewell 'Scott' хвърляне, Спенс и Лида. Подови настилки Blackbutt, Подови настилки с език N Groove. Произведения на изкуството Тамара Дийн. Дизайнер купува: Себастиан Херкър за масичка за кафе Classicon 'Bell', $ 5500 и странична маса, $ 4385, и двете Anibou.

Тъй като Хурол и Крис не можаха да намерят някъде ново, за да задоволят нуждите си, те изглеждаха да адаптират сегашния си дом. Първоначалният опит за изграждане на таванско разширение беше отхвърлен от съвета, така че те се свързаха с архитекта Скот Уестън, който предложи допълнение на първия етаж, който да запази фасадата на наследството (изискване на съвета), но да се простира обратно към задния двор. „Битка беше да получим одобрение от съвета, но в крайна сметка стигнахме до там“, казва Хурол.

Зоната за барбекю по същество е продължение на кухнята. Барбекю, барбекю BeefEater. Столове Vitra 'Tom Vac' от Ron Arad, Space. Настилка Blackbutt.

Краткото описание на двойката беше за открити пространства с лесен поток, за максимално увеличаване на естествената светлина, повече съхранение и съвременен външен вид с кимване към японската естетика на дзен - без да се губи нито един от сладките къщи на дома. Скот имаше гениален план да го осъществи: надземна конструкция от стъкло и стомана. Хурол и Крис харесаха идеята.

Съществуващата кухня Poliform информира цветовата схема за останалата част от къщата. Всички уреди - и коктейл бар - са интегрирани в дограмата. Andreu World 'Smart' трапезарни столове, Ke-zu. Хурол и Крис са собственици на масата за хранене от много години. Винтидж японска купа, Chee Soon & Fitzgerald. Рафтовете разполагат с LED осветление на ленти.

Уредите за съхранение и пране на вино са разположени вдясно от коктейлния шкаф.

Свежият нов облик на къщичката започва точно от входната врата, сега преместена вляво от дома, където прекъснатият вятър се е превърнал в шикозно антре с терасов под и стъклен таван. Панел от стъклени жалузи над вратата дава възможност на Хурол и Крис да контролират количеството светлина и ветрове, влизащи и в дома.

Затварянето на оригиналното антре създаде място за съпътстващо обслужване, повишавайки жизнеността и стойността на имота. Памучни възглавнички за среднощно дърво и памучни плочки Indigo, Планета. Японска възглавница и хвърляне на печат върху блокчета, както Chee Soon, така и Fitzgerald. Произведение на художника от Гюлен Инцеоглу

"Стълбата" и окачените на стената единици са чудесни мерки за спестяване на място. Плочки за плоскости, концепции за калибър. Басейн Omvivo 'Arki 700'. Тонизиран смесител за мивка, Rogerseller. Кърпа за баня MissoniHome 'Woody', Spence & Lyda.

В непосредствена близост до антрето е стая за гости, до която се достига чрез плъзгаща се врата, за да се спести вътрешното пространство на пода и удобна зона за капки за чанти и ключове. Отвъд е кухнята / трапезарията / дневната с отворен план и малка, но перфектно оформена палуба с вградено барбекю. Съществуващите кухненски единици бяха преинсталирани в по-функционално вътрешно оформление; съседната маса за хранене се удвоява като допълнително място за подготовка / сервиране, когато е необходимо. За да увеличите максимално пространството за циркулация, всички единици за съхранение са разположени по протежение на едната страна на къщата; другият побира свръхмащабни мебели и произведения на изкуството за баланс.

Стъклената празнина над стълбите на фунията светли в приземния етаж.

Стълбище, водещо от дневната зона към щедрия основен апартамент за спалня, е увенчано със стъклена кутия с двойна височина, кокетно дизайнерско решение, което привлича повече светлина и в приземния етаж. Самата спалня е обзаведена с алуминий и скатен покрив, който се връзва с оригиналната къщичка. Прозорците на прозорците от три страни внасят още повече светлина. И накрая, Скот проектира гардероб в стрехите, като реши проблема с неудобната височина на тавана.

Красиво високи тавани и обилна естествена светлина допринасят за просторното усещане. Възглавнички Wailua Unito в # 86, Спенс и Лида. Възглавница от кимоно и юрган с куркума, и двете Планета. Настолна лампа, Artemide. Килим Oakford Elegance в Грантъм, Premier Carpets. Произведение на творбата на Роза А Уилсън. Купи дизайнер: странична маса Kartell 'Tip Top', $ 425, пространство.

Проектът беше завършен през 2017 г. след сравнително плавно 11-месечно изграждане. Днес Крис и Хурол с нетърпение очакват много щастливи години в своя вечно дом. „Обичахме къщата си преди, но този ремонт е изпълнил потенциала си“, казва Хурол. Скот Уестън Архитектурен дизайн

Тагове:  Saln Обновяване На открито и градинарство 

Интересни Статии

add
close