Крайбрежно бунгало в светлинен ремонт на Karrinyup

Кой живее тук : Лорън Гилеспи, учител в гимназията; съпругът й Уейд Гилеспи, 36-годишен, собственик на Axon Electric; синове Раферти, 3 и Пери, 1; и техния стафордширски бик териер, Вегас.

Стил на дома : Построен през 70-те години на миналия век, това кафяво-тухлено бунгало в крайбрежната Кариниуп е превърнато в светъл семеен дом.

Времева линия : Лорън и Уейд купиха дома в края на 2016 г. и веднага се заеха с работата по обновяването. Реновирането започна през юни 2017 г. и завърши в края на 2018 година.

Бюджет : Целият проект струва приблизително 370 000 долара.

Уейд Гилеспи веднага знаеше, че иска оригиналното кафяво бунгало от 70-те години на миналия век в крайбрежния град Кариниуп на Пърт. Той и съпругата му Лорън бяха на пазара за фиксираща горна част и видяха несравним потенциал в датирания декор на дома и странното, объркано оформление.

„Бях погледнал за това известно време, но това щеше да се проведе търг и това стана едва пет седмици преди заселването на другото ни място“, обяснява той. "Бях направил по-ранна оферта, която беше отхвърлена, така че Лорън беше много разтревожена при предстоящия ден на търга!"

Коридор Тази зона е павирана с живи шарени плочки, за да добавите спокойна естетика за ваканционен курорт.

Не просто Уейд се влюби в имота. С ретро настроението и очарователните си характеристики на героите, той лесно спечели и Лорън. „Къщата е разположена на ъглов блок, който е идеален за Уейд, който работи от вкъщи като електротехник на нови сгради и изисква място за работилница, но оригиналната къща също маркира много кутии за мен: високи тавани; лъчи; светли, светли и ефирни; зони за живеене, фокусирани върху централно външно пространство. Толкова много му се е случвало ", спомня си тя.

Кухня "Не исках друга напълно бяла кухня", смее се Лорън. Кимбърли е проектирала топло пространство с маслинено-зелена плочка, огледална ламперия, огледало с опушен бронз, шкаф с V-образни канали в Dulux Domino (черен) от Precision Cabinets и пейка Caesarstone в Cosmopolitan White. Табуретки, област. Средата на нищото „Алберта 1“ в рамка, печат, стая 296.

Търгът тръгна по пътя на двойката и те не загубиха време да ангажират Джеф Суиниард и Кимбърли Тан от Studio Atelier. И двамата са изучавали архитектура, така че имат разбиране за проектиране, както и за представяне на съвета и строителство. Всичко това беше полезно малко след това, когато Лорън и Уейд откриха, че бебето номер две е на път и те трябваше да се обновят възможно най-скоро.

Дневна "Обичам как всички материали работят заедно, за да осигурят текстура", казва Лорън, "особено около новата камина [газ Rinnai], където имаме дървени подови дъски, изсипани бетон и сурови, необработени тухлени зидове Ла Палома [от Austral Bricks]. " Плюшеното обзавеждане от агенция Asbury Park прави бетонната пейка наистина уютно място за сядане.

За да се случат нещата бързо, Studio Atelier предложи обновяване на две фази, след което представи плановете на съвета и предостави тяхно разположение на доставчиците за срещи на място. Това означаваше, че Gillespies, които бяха собственик / строители, могат да се съсредоточат върху изграждането и работата на сайта и тяхното семейство за разширяване.

Трапезария Вдъхновена от дизайна от средата на века, фамилната трапезария е лека и светла и създадена от достъпни за деца мебели, включително вградена седалка за пейка, зелени столове и табуретка от IKEA, маса от Freedom и осветление от Barnaby Lane, G print, Simple Form.

„Те разбраха точно какво искаме и работиха с нас, докато къщата не беше напълно подходяща“, казва Лорън. "Освен че планираше интериора, Ким издигна различни варианти от някои невероятни доставчици, които бих се затруднявал, докато съм бременна, все още работя и с малко дете в теглене."

Ensuite Със своите настолни компютри в Лондон Грей Цезарстоун, плочките на метрото Manhattan Grey (от Myaree Ceramics), шкафове за фурнировани фурнири, травертин с цвят на капучино, индустриални принадлежности Astra Walker и тъкани кошници, това е още един чудесен пример за използване на контрастни, но допълващи се материали.

Въпреки че се нуждаят от сериозно актуализиране, функциите на къщата от 70-те години на миналия век осигуряват голяма част от вдъхновението за обновяване. „Лорън и Уейд обичаха оригиналните аспекти на дома, но намериха плана за етаж твърде объркан и бяха затрупани от цялата кафява и червена експонирана тухлена зидария, която се отличаваше и отвътре, и отвън“, казва Кимбърли. „Домът трябваше да бъде чудесен за забавление и подходящ за нарастващо семейство.“

Душ По-малките и по-тесни плочки на метрото в бяло са положени вертикално в вградения кът, контрастиращи красиво срещу по-големите сиви плочки на метрото.

За Лорън това означаваше да има централна зона с отворен план, където семейството да може да се социализира и да се движи свободно между вътрешното и външното пространство. „Исках да се чувствам така, сякаш съм на почивка в собствения си дом - сякаш бях в Байрон Бей или в балийска вила, която се отваря към зоната на басейна“, казва тя. "Исках също така да мога да виждам децата, независимо дали те са отвътре или отвън и да имам тази връзка между двете пространства възможно най-много."

Вход „Входната врата преди водеше право в хола, който сега е основната спалня“, казва Лорън. "Джеф и Кимбърли излязоха с решение на този проблем - преместването му в другата страна на къщата." Новият вход води от кухнята през прясно създаден проход. Изработеният по поръчка кръгъл прозорец е от Avanti Glass & Aluminum. Дръжка за предни врати, дизайнерски врати.

Първоначалният план на етажа беше поклонник и не благоприятстваше забавния или семеен живот, така че Джеф и Кимбърли го прекроиха, за да създадат централна, отворена дневна зона с отделни крила за порасналите и децата.

Основна спалня Това е богато, луксозно отстъпление, включващо впечатляваща стена от гланцово дърво „Спално бельо“, изработена от Уейд, възглавнички с леопардово отпечатване от Обществото на скитниците, неутрални постелки от Hale Mercantile Co, килим от килими от стена до стена, растения от Little Leaf Co и произведения на изкуството на Кими Хоган и Мария Флорес.

„Наистина беше важно планът на етажа да отговаря на сегашния начин на живот на семейството и да даде възможност за устойчивост на дома в бъдеще“, казва Кимбърли. „Детското крило се намира в единия край на дома, далеч от зоната на родителите и гостите се оттеглят, докато кухнята - сърцето на дома - се отваря към новото пространство под прикритие на алфреско и е идеалният фон за приятелите над и наслаждавайки се на слънчеви дни край басейна. "

Екстериор „Белият ни дом има въздействие, индивидуалност и привличане на улицата. Докато костите и структурата са еднакви, всяка повърхност е променена, а вътрешността и външността вече са много различни.“

Естетиката на интериора на дома произтича от първоначалните догонвания с Лорън и Уейд. „Те бяха готови да изследват поглед, който беше закачлив, но изискан, с изяви на шарка, цвят и същественост“, казва Кимбърли, който ръководеше избора на шкафове, материали и осветление, както и оборудването на новото пространство на алфреско,

„Искахме да запазим интериорните сводести отвори, разцепените нива и текстурата на откритата тухлена зидария и да свържем това с новия облик и усещане по начин, който отразява личността на това младо семейство. Кафявите тухли получиха нов аренда на живот с няколко слоя свежа бяла боя [Dulux Lexicon Quarter] за безпроблемно смесване на старото с новото и създаване на свежа основа. "

Откритите листни растения добавят жив цвят на пръскането на неутрални тухли и плочки.

Възползвайки се от промишленото ноу-хау на Wade като електротехник и майстор, двойката реши да се справи с проекта като собственици-строители и създаде двуфазен план за строителство. "Искахме да завършим едната половина и след това да преминем към втората половина, за да можем да живеем в къщата по време на втората фаза и да спестим от разходите за наем", казва Лорън.

"Докато чакахме плановете ни да бъдат одобрени от съвета, ние направихме неща, които не изискват одобрение, като подмяна на климатика и всички прозорци. И завършихме демо-работа в стаите, с които първо ще се справим."

Зона Алфреско Планът на етажа беше омаскарен, така че дневната се отваря към централния външен двор. Dulux Natural White върху външните тухли създаде ярък, модерен австралийски плаж. Градски цветове плочки, Myaree керамика. Външна маса, Segals. Обичаща седалка от ратан, висящи столове Byron Bay. Османска, IKEA.

Първата фаза включва обновяването на стаята за гости (някога основната спалня), новата основна спалня (преди това жилищната зона), основния санитарен възел (старата трапезария), кухнята, пералното помещение и зоната на алфреско, както и инсталирането на многоочакваният басейн.

"След като започнахме процеса и разбрахме, че очакваме второто си бебе, трябваше наистина да спазваме строгия си график, защото имах нужда от работеща кухня и спални, в които да спя, когато бебето пристигне."

Басейн И двамата любители на открито, Лорън и Уейд бяха непреклонни, че новото им забавно пространство ще включва басейн. „В нашия горещ климат басейнът беше почти безразсъден“, казва Уейд. "Сега абсолютно обичам откритата зона. Това е любимото ми пространство." Дизайн на басейна от Palm City Pools. Тухли, боядисани Dulux Natural White. Възглавнички, Агенция Парк Асбъри. Хвърли, Remedy.

Основните дейности по разширението на кухнята започнаха през октомври 2017 г., принуждавайки семейството да се премести при родителите на Лорън в продължение на пет седмици. „Къщата беше отворена, беше замръзваща и опасна за Раферти, който тогава беше на 18 месеца. Трябваше да добавим допълнителни канализационни линии за новия санитарен възел и пране, както и нови сапуни.“

Добрата новина е, че всеки направи първия срок. „Докато все още наоколо плуваха“, казва Лорън, „кухнята беше готова и ние докарахме Пери у дома през декември“.

Посетете Studio Atelier, Subiaco, WA; 0482 039 869.

Вижте Галерия10 красиви плажни бараки

Тагове:  Обновяване Коледа Детски стаи 

Интересни Статии

add
close