Съвременна къща в Гелонг, която е построена само за пет месеца

Кой живее тук : Лорън и Мат Уилсън, които управляват Built By Wilson; техните деца, Теди, 6; Хенри, 4; Джими, 2; и Vivienne, 9 месеца - плюс техния кръстосан кол-келпи, Елвис.

Стил на дома : Съвременен двуетажен тристаен дом в Саут Джилонг, Виктория, на няколко минути пеша от жп гарата.

Времева линия : Домът отне само пет месеца.

Бюджет : Лорън и Мат са работили по проекта и са изразходвали около $ 530 000.

За Лорън и Мат Уилсън, които ръководят собствена строителна компания в Джилонг, Виктория, завършването на този проект - къща, която те възнамеряваха да представят за продажба - и продажбата на семейното им жилище се случи почти едновременно. „Това беше експресно изграждане“, казва Лорън. „От началото до края минаха само пет месеца, от началото на юли 2016 г., защото трябваше да сме извън нашата къща точно преди Деня на Австралия“.

Тераса Плъзгащите се врати отварят дневната зона към градината. Пространство За създаване на столове и маса предлагат ежедневни трапезарии на открито.

Двамата с Мат бяха закупили земята на търг - по времето, когато в пространството стоеше разрушена викторианска вила. Бяха минали през утрото на разпродажбата и видяха потенциала на партидата. „Когато подадох оферта и спечелих, ние тръгнахме отстрани на къщата и жената обясни, че има парцел от земята, който е в недобро притежание“, казва тя, която се отнася до обща земя, която е станала част от имот над години.

Жилищна площ Основните цветове блестят с кресло от Jardan 'Harvest' и диван 'Andy', сдвоени с татуировка 'Bogart Compass' от GlobeWest и фламинго отпечатък на Стефан Орманди от галерия Olsen.

Комбинирайте това с сервитут за канализация, който трябваше да бъде преместен, за да се настани сградата в задната част на блока - с цена от 14 000 долара - и спирачките трябваше бързо да се задействат.

Тераса Оцветен екран от бяла тухла съответства на тухлена зидария на предния вход.

Междувременно двойката ангажира архитекта Бен Робъртсън от Tecture да проектира къща, която ще стане част от съществуващия уличен пейзаж. „Ако се огледате в квартала, повечето къщи са доста стари и има много работнически къщи“, казва Лорън. "Моята информация за Бен беше, че трябва да е съвременно, но не искахме той да се откроява твърде много. Исках да е бял с традиционна линия на скатния покрив."

Собственикът на дома Rumpus Лорън се отпуска с бебето Vivienne на персонализирана седалка на прозореца. „Това придава индивидуалност на стаята“, казва архитектът Бен. През прозореца се вижда вертикална градина на Pippi's Plants. „Имахме го инсталиран, защото беше прекалено много ограда, за да се гледа през прозореца“, казва Лорън. Килим „Сук“, Западен бряст.

Друго съображение беше съседът от южната страна на блока. Този имот има малък двор, който новата конструкция не може да засенчи по всяко време на деня.

Трапезария Медальонът за висулка на Laal 'Conehome Stick' осветява бреговите пътеки на Андреа Шоу и гледа нагоре картини от галерията на Boe на Geelong.

В резултат на това вторият етаж на новия дом е избутан до северния ръб на сградата. От южната му страна, прозорците привличат естествена светлина в зоната за хранене и кухнята.

Трапезария Стройната маса Curio 'Cosmos' е от мебели Clickon, сдвоена със седалка Feelgood Designs 'Chair 170' от Livingetc.

Тъй като домът в крайна сметка щеше да бъде препродаден, двойката и архитектът Бен работеха с малък бюджет. „Похарчихме парите си в области, където сметнахме, че ще имат най-голямо въздействие“, казва Лорън.

Кухня В шестчленно семейство никога не можете да имате прекалено много места за сядане! Здравите бар столове "Lionel" от Jardan обграждат островна пейка, покрита с мрамор от Елба от галерията с плочки Signorino. Tapware, Astra Walker. Отпечатъци и срещнахте ли се с вазата за мис Джоунс, магазин за гъски.

"В кухнята и банята има мраморни и месингови принадлежности, но ние запазихме капак. Изборът на Бен за приспособленията и обковът винаги го правеше много просто. Обичам го и обичам да живея в него. Искахме къщата да е свежа и привлекателен за редица хора и мисля, че постигнахме това “, добавя тя.

Ensuite Естествена светлина се влива в банята, където мраморът Carrara от Signorino оформя суетата. Металните покрития носят допълнителен омф в изцяло бяла палитра. За банята Лорън и Мат избраха тоалетни принадлежности Astra Walker с покритие от еко месинг и отлепени месингови стенни светлини „Duomo“ от Anesthetic Design.

За да придаде на домашния характер, Бен повтори елементи от оригиналната сграда. Формата на старата оградена палица върху тухлена основа - „Щяхме да я задържим, но тя беше взривена от вятъра“, казва Лорън - беше запазена в новото строителство. Вертикалната ламперия се използва в различни точки в интериора, включително шкафовете в кухнята и около камината в хола.

Настолната лампа "Polar" на Рос Гардам на Master спалня е футуристично докосване. Страничната маса и леглото "Ascot" от GlobeWest са перфектно съответствие за килима Kip & Co "Epic" и спалното бельо на Society Of Wanderers. Художествените произведения на Skye Jefferys Без заглавие от галерия Boom свързват външния вид. Възглавничка и хвърляне, Магазин за гъски.

Подът от бледо дъб от Woodcut се използва във входа и пред къщата, където има кабинет и основната спалня. Полираният бетон е практичен избор в жилищните пространства, включително малка стая с ромб, където четирите деца на двойката играят и гледат телевизия. Друга малка игрална зала е горе, създавайки пространство, приспособимо за растящи семейства.

Баня Използвана от децата, разполага с висулка "Duomo" от Анестетичен дизайн и мивка "Fineline 2" на Cibo Design.

"Това е много лесно място за живеене", казва Лорън. "Винаги се смеем и казваме, че единственият проблем в тази къща е да има четири деца!"

Спалнята на Vivienne с произведения на изкуството на Jessie Breakwell Nights Of Jaipur предлага цвят над детско креватче IKEA и килим „Cutler“ от Kip & Co. Одеяло за възглавница и бебе, Kip & Co. Bedlinen, Общество на скитниците

Звездният изпълнител Natural light е огромна точка за продажба на потенциални купувачи. Тук слънцето се вкарва с алуминиеви врати с широчина 4, 5 м в анодизиран бронз от Stegbar, заедно с прозорци в целия дом. Те са с двоен стъклопакет, за да запазят топлината през зимата.

Външно Екранът за кедър може да се отвори, когато прозорецът има нужда от почистване. Терацо подови плочки от Signorino контрастират с бетона вътре. „Толкова харесахме терасото в баните, че го използвахме и тук“, казва Лорън.

Посетете Построен от Уилсън. Вижте повече от проектите на Tecture в Tecture.

Тагове:  Баня и пералня Обновяване Кухни 

Интересни Статии

add
close