Лек ремонт на тераса в Нютаун

бяла кухня-трапезария с отворени рафтове-june15-

Кой живее тук? Матю Уейклин, татко от дома; жена му Ерин, адвокат; дъщерите им, Лола, 8; и Лени, 6; и син Тед, 4.

Стил на къщата : Вътрешен град, триетажна викторианска тераса в Сидни, със заден двор студио.

Времева линия : Ремонтът, който включваше преконфигуриране на оформлението на къщата, беше завършен за пет месеца.

Бюджетът Повече от 400 000 долара. „Спестихме пари, като сами поехме проекта“, казва Матю. "Направихме всичко, защото не бяхме реалистични за цената в началото. Всички ви казват да удвоите първоначалния си бюджет - вярно е!"

Прибрана в тих ъгъл на щата Нютаун на Сидни, тази тераса с двустранна викторианска сцена се отличава със значителни прелести, включително обширна дневна зона, задния двор и задния двор студио. Въпреки първостепенното си местоположение обаче, триетажният дом с пет спални се нуждаеше от радикално преосмисляне. „Беше красив дом“, казва собственикът Матю Уейклин.

„Беше удоволствие да живея, но семейство с три деца има определени изисквания, които се нуждаят от адресиране - предимно втора баня и по-удобна зона за хранене и кухня.“ Плюс това, както ще разбере всеки, който е на вътрешна градска тераса, в сградата нямаше достатъчно ударение върху естествената светлина.

Матей и съпругата му Ерин започнаха да придават на дома си по-семейно усещане. "Любимата ми част от този проект беше тясното сътрудничество с клиента", казва Олга. "Преобразуването на пространството беше невероятно."

Жълт болт беше отправна точка за актуализацията на кухнята. „Жена ми Ерин беше категорична, че в новата ни кухня има жълти шкафове - тя искаше ярък и щастлив цвят тук“, обяснява Матю. "Мислех, че ще израсне от това, но бързо се затоплих до идеята. Направихме няколко сериозни разследвания, защото знаехме, че това е голям риск."

Портрет Ерин и Матю Уейклин с децата си Лени, Лола и Тед. Quercus & Co възглавница, Дизайн на зала на Tigger.

С три пораснали деца една баня никога нямаше да я съкрати за това натоварено семейство от пет души. "Наистина искахме съседка извън родителската спалня", казва Матю. Идеята беше да се създаде усещане за спокойствие и ред, прибрани от децата.

Кухня Островната пейка в семейния дом на Матю и Ерин е проектирана да бъде възможно най-голяма в рамките на ограниченото пространство. Той действа като вторична зона за сядане, където децата на двойката ядат закуска и ранни вечери и могат да си взаимодействат удобно с мама и татко, когато готвят. Ваза, Западен бряст.

Двойката копнееше за по-голяма зона за хранене / кухня. "Всички стаи бяха малки и заети - не се вливаха лесно една в друга", казва Матю от старото оформление. "С децата в училищна възраст искахме гъвкаво пространство, където да готвим, да правим домашни и да се мотаем като семейство."

Вход Смела синя входна врата ви посреща в уютния дом. Runner, Armadillo & Co.

С поглед към таванското пространство и малко ателие отзад, Матю и Ерин искаха да преправят пространствата за семейни посещения. "Искахме и допълнителна стая за момичетата, трябва ли да имат нужда от собствено пространство, когато остареят", казва Матю.

Жилищна площ Оригиналната тъмнокафява дограма вече е бяла, създавайки идеални кътчета за камина за изобразяване на изкуство и аксесоари. „Ние събираме изкуство от спектакли или от приятели“, казва Матю. Приятелят и художникът Грег О'Конър подари 2-те и 4-те произведения на изкуството. Диван и столове от Jardan добавят цвят, озвучаващ тоновете на изкуството на дисплея. За да подобрят усещането за светлина и пространство в стаята, Матю и Ерин монтираха голямо огледало над камината. Възглавнички Lisa lapointe, Sparkk. Холни маси, мебели Clickon. Подова лампа за бутилка, чиния, ваза и броки, Spence & Lyda. Килим, Armadillo & Co. Произведения на изкуството: Четири круши от Ерика Бек, Натюрморт 4 от Дона Смуллен, Поклонничеството на Аарон Кинане.

Имаше истинска липса на връзка между къщата и задния двор и зоната на палубата, както и отчаяна необходимост от привличане на естествена светлина в задната част на дома. „Знаехме, че искаме големи прозорци, които да рамкират гледката и да позволяват навлизане на слънчева светлина“, казва Матю.

Съхранение Дограмата има кът за закуска, хладилник и фризер, "Ние го стеснихме до два нюанса", казва Матю от жълтия тон.

Първата част от процеса беше да се свържат и отворят оригиналната кухня и трапезарии и да се наводни района със светлина. Интериорният дизайнер Олга Груздеф трябваше да намери начин да запази първоначалния отпечатък на сградата, за да запази проекта в рамките на бюджета и да превърне новата секция в централен център на дома за семейството.

"Между двете стаи имаше само отвор на врати със стандартен размер, което не позволяваше никаква визуална или социална връзка", казва тя. "Целта ми беше да отворя дома и да му позволя да диша."

Съхранение "След това рисувахме старите шкафове и няколко дъски 3 м х 2 м, за да видим как светлината промени начина, по който се чувстваме към тях." Дръжките на Tallowwood от Interia завършват забавния, свеж вид.

Едно от първите й решения беше да избута жълтата дограма обратно към стената на партито [обща гранична стена], за да създаде място за съхранение на кът за закуска, хладилник и килер. Вратата между кухнята и коридора беше извадена, за да позволи на дограмата да се разшири в коридора, което спомага за увеличаване на пространството и усещането за свързаност в дома.

Кухня / трапезария Стената, отделяща кухнята от зоната за хранене, беше премахната, за да създаде отворен поток между двете пространства. Художествено произведение на Скот Петри от Astro Art свързва светлите тонове на трапезарията. Разположението на кухнята бе пренастроено и сега разполага с нова островна пейка. Цялостното пространство е център за социални семейства. Бетонна ваза, Коскела. Съдове за фланец и въздушни растения, Flower Power. Столове, мебели Clickon. Дъска за дъски и котлети, Citta Design.

Дизайнерските решения също отчитаха как всъщност семейството ще се чувства в пространството. „Важно беше в този дизайн да няма надземни складови единици, които да задръстват пространството“, обяснява тя. „Семейството е много високо и пространството беше кратко, затова беше важно таванът да бъде възможно най-отворен, за да може пространството да се чувства по-голямо.“

Главната спалня горе, интериорният дизайнер Олга Груздеф предложи да премести леглото в центъра на стаята, след което да изгради солидна спалня и гардероб зад пространството, създадено в далечния край на стаята. Керамична кана и ваза, Коскела. Бъзови вази, жълта възглавница и юрган, Citta Design. Произведение на художника Ребека Дент, Астро Изкуство. Комплект завивки за спално бельо, Андреа и Джоен.

На задната стена е избран прозорец без рамка и квадратна рамка, за да се отвори кухненското и трапезарното пространство, пропускайки повече естествена светлина в дневната зона. Оригиналните обемисти дървени рамкирани врати за кухня и трапезария също бяха заменени с прозорци със стоманена рамка с пълна височина и ширина.

Ensuite Откраднали пространство от стаята на сина Тед, Ерин и Матей успяха да създадат своя толкова копнеещ за придружител. И двете стенни и подови плочки добавят мигновено дизайнерско усещане и свързват тази зона с другите стаи в дома. Кърпи и купа от юта, Тоник за маса. Килим, Спенс и Лида.

По-голямата част от работата за дома беше на нивото на земята, а неща като ДП бяха ясни. Събирайки подробен работен график, Матю създаде екип от електротехници, водопроводчици, производители на прозорци и врати и „майстори, извлечени от детската училищна площадка“, за да превърнат проектите си в реалност.

Таванска спалня „Ние поддържаме това пространство гъвкаво, за да може семейството да остане тук или ако момичетата се нуждаят от отделни стаи, не е нужно да правим много, за да променим тази стая наоколо“, казва Матю. Пространството беше боядисано, сменен килим и добавена дограма по време на ремонта.

Преживяването се оказа еднакво полезно и стресиращо за Матей. „Все още имам кошмари за водопровод и хидроизолация“, казва той през смях. "Осъзнавате колко сте отчетливи - трябва да живеете с резултатите!" Животът на Матю се превърна в баланс между нуждите на децата и обновяването. "Бях преди 6 часа сутринта, за да пусна вътрешностите, да приготвя децата и след това да прекарам деня в събиране на поръчки, проучване на продукти и получаване на материали. Ще направя училищния пикап и след това ще направя документите през нощта и ще прегледам списък със задачи за следващия ден. "

Баня "Беше кафяво на лицевата стена, а пода беше кремав, което показваше всеки кален отпечатък", казва Матю от оригиналната стая. Двойката избра забавни, но практични шестоъгълни плочки, както искаха "нещо малко, което няма да се покаже колкото мръсотия ". Странична маса, Западен бряст. Кърпи, тоник за маса

Въпреки забързаното натоварване, Матю установява, че има предимства да се ръководи от процеса. "Трябваше да разбера дали е възможно водопроводът от тръбата да слиза от съществуващия комин, а не да се поставя в по-голяма кухина. Казаха ми, че това не може да се направи, но продължих да задавам правилните въпроси и да получа какво Исках." Алтернативата би повлияла на жилищната площ под прилежащата. Ако Матю не беше на място за тези дискусии, проектът щеше да е различен.

Екстериор „Използвахме прозорци на Skyrange, но трябваше да боядисаме рамките в черно“, казва Матю. "И така, ние трябваше да ги нанесем и след това да боядисаме два слоя. Ерин имаше няколко почивни дни, за да ги боядиса, преди да бъде поставено остъкляването. Това беше ужасна работа, но в крайна сметка си заслужаваше." Пот, Коскела. Чаши, Citta Design. Възглавнички, Дизайн на зала на Tigger.

Вижте още от Олга в интериорен дизайн на Олга Груздеф. Стайлинг помощ от Myfanwy Pilon и Shannell Clarke.

Тагове:  Кухни Коледа Баня и пералня 

Интересни Статии

add
close