Модерна австралийска горна къща, обградена от подвижни зелени хълмове

На южния край на полуостров Виктория Морнингтън, където подвижните зелени хълмове срещат морето, се намира селището Флиндерс.

За мнозина тази спокойна смесица от крайбрежие и страна е чудесна атракция и това е вярно за Лизи Бърнс и съпруга ѝ Уес, 44, които са изградили своя скален дом, известен като Блъф Хаус, в покрайнините на града.

Конзолна на ръба на скалата, тя обръща гръб към селската идилия и открито прегръща морето.

„Събуждате се до изгрева над Шорехам и наблюдавате как слънцето слиза над залива“, казва Лизи. Архитектът Роб Кенон казва: "" Нашите клиенти обичат да гледат времето да идва и заминава ", както и" усещането да сте в пейзажа, но в същото време защитени от него ".

За двойката и двамата им синове, Елиът и Ангъс, Флиндърс е тяхното място на вятъра, някъде, където да пуснат децата си на свобода.

„Просто имахме нужда от място за тях“, казва 43-годишната Лизи, която израства в Баларат. "Винаги беше нашият план да намерим пространство извън града, за да получим по-добро качество на живот."

Лизи Бърнс се наслаждава на слънцето с лабрадора Лъки по стъпалата на екранираната веранда.

Когато започнаха да търсят земя за строеж преди три години, южният полуостров Морнингтън, на около 75 минути от Мелбърн, беше първият им избор.

Уес е в медицинската професия, а Lizzie е моден дизайнер, който в момента се подготвя да пусне своя лейбъл за бански костюми Rare Bird по-късно тази година, както и да проектира домашни интериори.

"Уес е израснал на полуострова и той искаше да се върне надолу по този начин, в близост до Мелбърн", казва тя, "докато родителите ми имаха къща в залива Аполон, но западният бряг беше малко твърде далеч от мястото, където ние живеем."

Стъкло с пълен ръст в дневните зони подобрява гледката към океана.

През 2016 г. те откриха уникалния сайт и започнаха да планират да строят върху скалист блъф с изглед към дивото южно викторианско крайбрежие.

Високите и скулптурни форми на дъбове, прилепнали към ръба на скалата, карат драмата, разиграваща се отдолу, където набъбването на бас протока се сблъсква със спокойните води на Западен Порт Бей. „Имахме голям късмет да намерим тази земя, имахме просто толкова късмет“, казва тя.

Стъклената фасада на Bluff House отразява дърветата и небето, съчетавайки я с пейзажа и позволява панорамна гледка.

От самото начало Лизи и Уес предвиждаха сграда, която да се интегрира с тази необикновена природна среда.

По-специално Лизи работи в тясно сътрудничество с мелбърнския архитект Роб Кенон.

„Исках нещо, което да е светло и това да е сгушено в околната среда и затова информацията на архитекта беше да изгради нещо, което да не се отрази твърде много върху земята“, казва тя.

Стените са облицовани с американски дъб, които прикриват рафтовете и складовите помещения за телевизията, книгите и други предмети.

Спално бельо във втората главна спалня е белгийското спално бельо Libeco от Altamira.

Резултатът е измамно проста форма - практически стъклен, дървен и стоманен павилион, който сякаш плава над земята.

Това запълнено със светлина пространство съдържа двете основни спални и бани - „често имаме моите закони да останат“ - и отворени жилищни зони и кабинет.

Частично вграденото мазе с спални за момчета и гости, перално помещение, баня и зона за игра прикрепя всичко до земята. „Разполагането с пространство под земята е идеално, тъй като изобщо не усещате друг етаж“, казва Лизи.

Окачената камина на Ergofocus от Oblica затопля пространството с отворен план през зимата. Трапезна маса и пейки от гамата Jardan Otto.

Вътре Lizzie създаде чисто, минималистично пространство, което е лесно да се поддържа спретнато и подредено, докато хората идват и си отиват.

Тя проследи естествените каменни плочки за пода и каменните кухненски пейки, добивани в семейна кариера в Италия чрез архитектурна фирма в Милано в Instagram, и намери доставчик в Мелбърн.

Междувременно стените са облицовани с американски дъб, прикривайки кухненското работно място и множество складови площи.

Дъбовата ламперия придава топъл блясък. Рос Стейпълтън, от On the Rise Construction и бивш производител на котли на нос Schanck, сам е построил по-голямата част от къщата, включително шкафовете. Той също положи камъка.

Robyn Barlow Landscape Architect проектира новосъздадената родна градина около къщата.

"Всяка стена има цел", казва Лизи.

"Зад стената на хола се рафти с телевизор и всичко това. А кухненската зона за готвене се затваря, за да не се налага да гледате на това, докато седите на масата за хранене. Изглежда много просто, но всичко е сложно. "

Осветлението в кухнята е висулка Archier Highline.

Две веранди с ламелни сгъваеми панели, които осигуряват подслон при всякакви климатични условия, се отварят към новосъздадената родна градина, проектирана от дизайнера на градината в Мелбърн Робин Барлоу.

„Вече започва да се чувства като красива родна градина“, казва Лизи. Под къщата има нови насаждения на други местни жители, басейн и стъпала през дивото крайбрежно чаено дърво и питоспор до тенис корт, споделен със съседите.

Подовете навсякъде са естествен камък плочки Ceppo di Gre.

Лизи казва, че усеща облекчение веднага щом влезе в къщата.

"Това е невероятна къща, в която да живеете", казва тя. "Имаме достъп до плажа в предната част на блока, където има порта. Наричаме го" разходка с 200 стъпки "до плажа. Имаме невероятни гледки. Събуждаме се до изгрева над Шорехам и гледаме слънцето слизайки над залива.

„За нашето семейство тази къща е изключително полезна. Поемете дълбоко въздух и след пет минути се почувствате пренесени в друг свят. За Елиът и Ангъс това е свобода - чувстваме, че сме им дали детството, което сме имали.“

Столовете Hay Palisade са разположени за наслада от гледката от палубата.

Тагове:  На открито и градинарство Детски стаи Коледа 

Интересни Статии

add
close