Модерна тераса в Брунсуик получи реконструкция, изпълнена със светлина

Кой живее тук : Ребека Лорейн и Рори Лангдън, и двамата графични дизайнери; дъщеря им Мила на 10 и синът Зак, на 8 години.

Стил на дома : Първоначално едноетажна викторианска тераса, построена около 1910 г. в предградието на Мелбърн в Брансуик, тя е съборена и преустроена като двуетажно семейно жилище с три спални, с кимане на архитектурата на периода.

Времева линия : След около четири месеца на планиране, изграждането отне 11 месеца.

Бюджет : Бюджетът за това обновяване беше приблизително 750 000 долара.

Стените бяха преклонени и на пръв поглед се държат малко повече от боя, но когато Ребека Лорейн и Рори Лангдън се натъкнаха на тази рушаща се викторианска тераса през 2005 г., те бяха привлечени от предизвикателството.

„Това беше първата къща, която купихме заедно и бяхме очаровани от високите тавани, от факта, че тя беше издигната от пътя, и от частния заден двор, обърнат на север“, казва Ребека. "Надявахме се, че един ден можем да го превърнем в нещо невероятно."

Домашният архитект Бен Робъртсън се притече на помощ с отворен дизайн, който хвърля зрелищно мрачния предишен живот на къщата.

Двамата живееха в къщата, която е развълнувана насред еклектичния Брансуик в Мелбърн, 12 години преди да дойде времето да превърнат мечтата си в нещо по-съществено.

„Знаехме, че вероятно трябва да го съборим и да започнем отново“, казва Ребека. „Обмислихме дали би било по-добре да се преместим, тъй като къщата е по доста натоварен път, но обичаме общността си. Децата отиват в началното училище наблизо и има достъп отзад до място, където сме засадили лимон и липи с нашите съседи. Не бихме могли да се разделим с това. "

Външните палки на Blackbutt на входа на дома на Ребека и Рори ще зависят с възрастта, както и облицовката. Рециклираната тухлена стена е леко пакетирана, вместо да е направена така, че да излага тънко на тона на тухлите.

Те се занимаваха с архитектура на архитектурата и интериорен дизайн и дадоха на директора си Бен Робъртсън свободна кратка информация. „Искахме къща, изпълнена със смях и топлина“, обяснява Ребека. "Искахме малки кътчета да се скрием в и райони, където да разказваме истории, и за да бъде функционален, но свеж и обичан."

списъка с желания

  • Текстура и контраст „Това означаваше да построите тухлена къща с много дърво и да използвате материали, където можете да видите естествени несъвършенства“, казва Ребека.
  • Warmth "Искахме да създадем пространство, което да се чувства достъпно, приятелски и топло."
  • Форма, която следва функцията „Бяхме фокусирани върху това, че в района, в който беше лесно да живеете - с много място за съхранение - също изглеждаше невероятно.“

Къщата е на тясна площадка и първоначалната сграда стана постепенно по-малка, докато минавахте през нея, според Ребека. „Бяхме гладни от възможността да забавляваме приятели и семейство“, казва тя. "Нуждаехме се от пространство, за да има хора над тях и имаха желание да го напълним с въздух и светлина."

Собствениците на трапезария Ребека и Рори имат силно внимание към дизайна. „Тези столове J67 от Ejvind A Johansson бяха възстановени от нашия приятел Джаррад Търнър в Nord и сапунирани, за да съответстват на масата на Fred от Markowitz Design“, казва Ребека. Добре се използват от Зак, показани с Мила.

Старата къща имаше три спални и двойката искаше да построи втори етаж, за да добави четвърта спалня и да получи по-голям дневен кът / трапезария.

„Мислехме, че къщата трябва да може да съдържа нарастващо семейство“, казва Ребека. „Но Бен предложи да го запазим като къща с три спални и вместо това да добавим втора жилищна площ горе, за да могат децата да имат собствено пространство. Харесахме тази идея.“

Кухня Полирана бетонна настилка с висока бяла иглолистна смес от дограма в мек орех ламинат от Polytec, покрита с камък Elba Cielo от Signorino. Подредените бели плочки на метрото са скромен, но винаги ефективен изпръскване.

Ребека и Рори внимателно обмисляха оригиналните викториански характеристики на терасата в новото строителство.

„Искахме да изглежда така, сякаш не е съвсем ново“, казва Ребека. "Високите тавани бяха много част от това, което искахме да пресъздадем. Бен свърши блестяща работа, като направи тези големи характеристики на къщата. Казахме му, че искаме да запазим интересната линия на покрива, което определено е направил. Много хората, които минават покрай къщата днес, коментират колко страхотно изглежда отвън “.

Дизайнът на родословието на дневната зона е очевиден навсякъде, от диван B&B Italia 'Tufty-Too', поръчан през Space, до испанския фотьойл. Тати ниска мека мебел и строга подова светлина, и двете от Great Dane. Ръчно облечен килим Kuba от Хали.

Освен няколко специфики, тя и Рори дадоха на Tecture пълен художествен лиценз. „Като графични дизайнери знаем, че творците работят най-добре, когато им е позволено да бъдат креативни“, казва Рори. "Бен беше толкова достъпен и ние му се доверихме. Неговата фирма го закова."

За Бен тази свобода беше освобождаваща, но трудна. „Може да бъде предизвикателно да се проектира без ограничения или параметри на дизайна“, казва той. "За да гарантираме, че не пропускаме знака, молим клиентите да използват емоционални думи и чувства, за да опишат това, което според тях прави дом. Наша роля е да превеждаме тези емоции в пространства и обеми, текстури и материали, контекст и среда."

Учебен кът Малка, но перфектно оформена, тази кокетна зона получава изобилие от естествена светлина. Стените, както и на други места, са в естествено бяло Dulux. DC09 стол, Great Dane.

Думите на Ребека и Рори включваха "честен", "приятелски настроен" и "обичан" - нещо, което те чувстват, се вижда в по-фините детайли.

"Материалите носят истинска топлина и са много обмислени в цялата къща", казва Рори. "Пакетите от кирпич и килими от предната страна на къщата ще се затоплят и ще се стоплят с възрастта. Тези палки от дървен материал се носят до стълбите и ламперия в хола и банята.

Строителите, Moon Building Group, смятаха, че ще са нужни два дни за събарянето на старата къща, но тя беше в толкова лошо състояние, че тя срине за по-малко от половината от времето.

Прахообразна стая "Има две други бани сега", казва Ребека, "но ние обичаме помещението с прах на приземния етаж, тъй като е скрито в дограмата близо до кабинета. Трябва да натиснете вратата, за да я отворите."

Въпреки че това беше бонус, имаше и други проблеми с напредването на изграждането, като електропровода. Той е трябвало да работи над главата, но тесният сайт изисква той да бъде преместен под земята - срещу допълнителни разходи от $ 6500. "Но в крайна сметка това се получи за най-доброто, тъй като е много по-добре визуално", казва Рори.

Първоначално двойката се опита да спести пари с комбиниран хидронен резервоар за гореща вода, но това намали шестзвездния енергиен рейтинг на дома, така че отделните резервоари в крайна сметка бяха по-ефективни. Подовата настилка също се промени от първоначалните планове.

Основна спалня Приглушена палитра с елегантни завеси и спално бельо от ескимо от Hunting For George е идеално за пространството на Ребека и Рори. Той също така гарантира смелите произведения на изкуството от акрил върху бельо, озаглавени „Стаята за гости“ от Стивън Бейкър, да изскочат от стената. Повърхностно брашно от Studio Henry Wilson, Hub Furniture.

"Щяхме да имаме полирани дъски, но разбрахме, че хидравличното подово отопление - което е невероятно - работи по-добре под бетон", казва Рори. "Отидохме за полиран бетон с висока смес от бял агрегат, за да внесем малко топлина в него." Двойката обожава резултата. „Усеща се като павилион“, казва Ребека.

"В наши дни можем да поместим шест или седем души около пейката в кухнята, с преливник към двора", добавя Рори. "Толкова сме развълнувани, че отново се забавляваме."

Дом Растящите семейства се нуждаят от място, за да дишат и да процъфтяват, но собствениците на този някога претъпкан дом не искат да оставят вътрешната си лепенка в Мелбърн, за да го направят.

Горе, стаята с румпел и кабинетът са основни хитове, но усещането за къщата е най-големият успех от всички. "Толкова се промени, невероятно е", казва Ребека. "Сега домът ни е спокойно и спокойно пространство, което сме много нас. Наистина сме щастливи тук."

най-добрите битове

  • Перспективи „Светлината, която влиза, е невероятна“, казва Ребека. „Усещаме, че имаме собствена частна гледка.“
  • Обширно пространство „Не мога да повярвам, че къщата е на същия отпечатък като преди“, казва тя. „Големите врати и светлината са го отворили толкова много. Сега се чувствам като тардис, когато влезеш. “
  • „Това е наистина умно пространство - казва Рори - и означава, че можем да гледаме децата на компютъра, докато те все още са в семейното пространство.“

Поуки

„Оставете това на експертите“, казва Ребека. "" Мислехме, че сами ще боядисаме дървото по стълбите, водещи до първия етаж, за да спестим малко пари, но в крайна сметка вършехме ужасна работа и платихме, за да я свършим както трябва. "

Вижте проектите на Ребека и Рори на langdonlorraine. Вижте работата на Tecture в Tecture. Moon Building Group е в Moon Building Group. Озеленителят беше пейзажи от типа „По поръчка“. Стайлинг от SideProject проекти .

Вижте галерията10 вдъхновяващи ренови на терасата

Тагове:  Обновяване Спалня Баня и пералня 

Интересни Статии

add
close