Модулен сглобяем дом със сложен плажен стил

сънувам-то-бокс-дневна-открит-област

Кой живее тук : Пипа и Брус Лий; и техните деца, Jensen, 6; и Сиена, 4; плюс семейно куче, Джет.

Стил на дома : Персонализиран сглобяем дом, който включва кривите, намерени в съседна сграда. Разполага с четири спални, три бани, две кабинети, плюс басейн отзад.

Времева линия : Отне около осем месеца, за да бъде построен домът, доставен и готов за живеене.

Бюджет : Цената на строежа, включително сглобяемата къща, изграждането на място, басейна, озеленяването и интериорния дизайн, е 1, 85 милиона долара.

Даването на мечтания блок на земята в емблематичния плаж Бонди в Сидни се оказа благословение в маскировка за Брус и Пипа Лий. Те откриха, че след закупуването на този съвет ограниченията в района няма да им позволят да създадат дома, който са предвидили.

Двойката бе забелязала сглобяем дом преди години на Grand Designs Australia . „Влюбихме се в проекта и възможностите, които той ни отвори“, казва Брус. „Потърсихме уебсайта Prebuilt и го харесахме - и беше по-евтино от другите опции!“

След като се върнаха обратно към чертожната дъска, двойката намери още по-голям блок земя в идиличния Rose Bay, минус ограниченията, които бяха спрели плановете им. Този път тя беше в комплект със северен аспект, красиви чадъри и норфолк борове отзад. "Ние отново се развълнувахме", казва Пипа и заедно с екипа на Prebuilt и техните партньорски архитекти Плейсиер Перкинс, тя и Брус започнаха процеса на изграждане на чисто нов дом.

Екстериор Извитата външност е поразителна характеристика, облечена в кедър, оцветен с масло от Cutek "Colourtone" в черен пепел.

Двойката вече имаше две предишни ремонти под коланите си и бяха добре запознати с планирането и ангажиментите, които вървят заедно с ново строителство. Те обаче никога досега не са изпитвали сглобяем дизайн.

Заден двор Отзад, хоризонталната облицовка Scyon 'Stria' в Дюна контрастира на вертикалните метеорологични дъски Weathertex в боя на Haymes Black Pitch.

„Разбрахме, че трябва да се организираме в самото начало“, казва Брус. "Трябваше да сме наясно какво искаме в началото на процеса, защото след това няма много място за добавяне към дизайна, след като сте се спрели на концепцията."

Двойката седна и помисли какво наистина искат от дома. Те осъзнаха, че приоритетите им се състоят в това да имат дом, който е симпатичен на заобикалящите го, тихи, но свързани и имат достатъчно място за живот на открито.

Портрет Брус и Пипа с децата си Сиена и Дженсън и кучето Джет.

„Светлината също е важна за мен“, казва Пипа. „Исках този дом наистина да се възползва максимално от начина, по който слънчевата светлина се движи през имота и наистина ни беше необходимо, за да можем да удовлетворим всички променящи се нужди на едно растящо семейство.“

Подови дъски от дървен под от Royal Oak Floors, коридор „Aged Smoked & Limed“, задават тон на цветовата палитра, вдъхновена от плажа в целия дом. Тъмният викториански разделител на пепелта озвучава по-дълбоките цветове, открити на външната и входната врата.

Външният дизайн на дома взе своите намерения от заобикалящата го архитектура. „Кривата в предната част на дома е създадена, за да се привърже към балконите на съседите на арт деко апартаментите“, казва Брус. "Външният цвят беше взет от голямото дърво отпред."

Кухня Изгледът към зеленината отвън се осигурява от интелигентно изпръскване на прозореца. Саксийните растения озвучават естествените елементи, докато комбинация от камък, дървен материал и стъкло осигурява богата текстурна палитра. Вградените уреди Smeg и елегантната островна пейка поддържат външния вид облекчен.

„Когато се запознахме с Мелиса Бони и Лариса Рейвуд от The Designory, разбрахме, че сме намерили интериорните дизайнери за нас“, казва Пипа. „Те разбраха вкуса ни и започнаха да работят с концепция за„ изискан плажен стил “, която харесахме.“

Трапезарни черни столове Philip Philippe Starck и смела висяща светлина Ay Illuminate от Spence & Lyda придават на това пространство подчертано драматично усещане в дом, където меките неутрали са норма. Триптихът на Адам Лонг добавя интерес, докато слънчевата светлина се наводнява от задния двор, осигурявайки силна вътрешна и външна връзка.

Лариса започна с свързването на контрастите, които присъстваха на екстериора до вътрешната схема. „Контрастните дървени фасади се намират в интериорния екран на дървения материал, дограмата, столовете, килима, висящите светлини и цялостната палитра на основната спалня“, казва тя. „Това е общата нишка, която може да се намери в дома.“

Жилищна зона Кураторният дисплей и окачената на стената телевизия създават елегантен външен вид, а шкафът от Navurban от New Age на Furantle предлага плажна атмосфера. Вградената перваза „New Botticino“ от Marble & Ceramic Corp е идеална за допълнителни места за сядане. Естествената светлина прибира медовите тонове в елементите от камък и дървен материал.

Провеждаха се двуседмични срещи, за да се гарантира, че екипът може да събере палитрата от материали заедно, „което след това последва срещи за декориране и обзавеждане“, казва Лариса. Ключовото беше присъствието на Пипа и Брус на срещите. „Помогна ни да преместим процеса на проектиране, за да спазим определените срокове“, казва Лариса.

Палуба Външната палуба се отваря директно в зоната за трапезария.

Окончателният облик беше събран в триизмерен модел от Плейсиер Перкинс. Този модел също позволи на семейството да види как слънчевата светлина се движи през дома през целия ден и през годината. „Светлината прави огромна разлика в интериора и превъртането на лентата в нашата компютърно генерирана къща ми позволи да видя какво работи с естествената светлина“, казва Пипа. "Беше невероятно."

Основна спалня Чифт месингови висулки „Pinch“ от Auhaus и розови възглавнички от The Design Hunter създават луксозно хотелско усещане в основната спалня. Patterned Shibori 'Stalactite' тапет от Milton & King Wallpapers добавя модел към сиво-черната палитра. Простите нощни шкафчета GlobeWest поддържат външния вид лек.

Не много от новите собственици на жилища могат да се похвалят, че къщата им пристигна чрез полицейски придружител, но Лийз със сигурност може. „Трябваше да затворим улицата от 6 часа сутринта, когато камионът от Мелбърн пристигна с къщата ни върху нея, плюс 100-тонен кран“, казва Брус. "И всъщност това беше, което трябваше да планираме целия проект наоколо - живеем на улица, която е пътна артерия за отпадане от училище, така че трябваше да сме сигурни, че домът ни е пристигнал по време на празниците." Връщайки се от тази дата, домът, доставката и оборудването трябва да бъдат внимателно планирани, за да спазят срока. "Те го направиха без притеснения", казва Брус.

Седалка на прозореца Седалката на прозореца е лесен начин да отделите определено място за релакс. Тук вградената седалка за пейка се удвоява като място за съхранение, облечена в приглушена сива палитра и с изглед към жизнено зелено пространство, като същевременно се възползва максимално от вълшебната следобедна слънчева светлина.

Трансформацията от празен блок в нов дом предизвика много интерес към улицата. „Имахме хора с фотоапарати, които спираха и правеха снимки, тъй като първият модул беше прикован на място“, казва Брус.

Бани горе, основният санитарен възел е облицован с текстилни плочки „Stoneclay“ от галерията на плочките Signorino по стените и пода, както и с отличаваща се стена от мраморни плочки по поръчка на марката от Marble & Ceramic Corp.

Двойката признава, че се чувства нервна, тъй като домът е свързан на мястото си, но няма нужда да се притесняват. „Сърцето ми беше в устата ми, тъй като първите два модула бавно бяха придвижвани в положение“, казва Брус. „Но всичко съвпада перфектно като Лего“, казва Пипа.

Пералня Това функционално пространство е обработено с луксозен ефект с органични текстури под формата на кошници и тъкано килимче, плюс бледо сиви плочки за пода и достатъчно място за пейка. Умният вграден отворен рафт над пейката прави съхранение ветрец, докато метрото плочки са съвременно допълнение.

След нахлуването на активността минаха шест седмици, докато семейството можеше да се премести, осигурявайки завършването на банята, кухнята и пералното помещение, както и вътрешното обзавеждане и изглеждаше така, че домът е бил там през цялото време.

Задния двор "Всекидневната, трапезарията и кухнята гледат към задния двор с нашия басейн", казва Брус. "Това е толкова приятно свързано усещане и привлича погледа навън."

За повече информация относно компаниите, участващи в този проект, посетете The Designory, Prebuilt и Pleysier Perkins. Стайлинг от Лариса Рейвуд с помощта на Александра Доноли .

Тагове:  Кухни Домашни обиколки Коледа 

Интересни Статии

add
close