Ново поемане на градинския навес

Палубата е неподвижна, а не повдигащ дизайн, за да поддържа гледката през сградата.

Градинският навес обикновено е най-доброто убежище за заетия семеен мъж, но дизайнерът на мебели Филип Янссенс обикновено държи съпругата си Хайди и 13-годишната им дъщеря Катон, когато той се мотае в своята.

За да бъдем справедливи, не е строго навес в смисъла на „копаенето с косачки и кални колички“, а умна градинска къща, която Филип, който работи от дома, първоначално е конструирана като работно пространство. „Въпреки че е моят офис, веднага усещам празник, когато вляза тук“, казва той. „Затова често ядем на палубата и прекарваме време тук.“

Палубата край бараката е идеалното място за поставяне на маса и столове за хранене на открито.

ВИЖТЕ НА ГРАДИНАТА

Основният приоритет за Филип беше да не затъмнява красивата гледка към буйната градина и гората отвъд къщата им със структурата. „Исках да е в края на градината, почти сред дърветата, тъй като чувате как пеят птиците. Но има ограничения за строеж, така че го изградих възможно най-назад и до максимално разрешения размер “, казва Филип.

Сараят измерва малки 5, 5mx 3m, така че беше предизвикателство да се включи всичко, което Филип и Хайди искаха. За щастие, тези видове решения за съхранение са нещо крепостно за Филип, който се грижи за дизайна, привличащ вниманието към многофункционални шкафове.

Филип проектира стената за съхранение да бъде толкова естетична, колкото и практична. В него се помещават бюрото и офисът му
както и други елементи като телевизор и малък нагревател.

ОФИС ИЗВОДИ

Самото пространство трябваше да бъде многофункционално - да служи като кабинет както за Филип, така и за Хайди, а някъде семейството може да съхранява моторите и градинските си мебели.

„Започнах от идеята, че имам нужда от пейка, за да седна отляво и шкаф отдясно“, казва Филип. „Междувременно исках да мога да видя в градината и направо от главната къща.“

За да постигне това, Филип проектира правоъгълна кутия с две огромни симетрични стъклени врати, които седят една срещу друга и се плъзгат в кухини на стената, когато са отворени. Между кухините той постави пейката, която заема само част от дълбочината на стаята. Останалото пространство е умело скрито зад стена, за да осигури удобен кът за външната екипировка на семейството.

Зад вратите с различен размер са сгъваемо бюро, телевизор и склад за градински столове и работни файлове и папки. Има дори обозначено място за електрически нагревател.

Външните стени на навеса са облечени в бреза, а покривът е гумен с метеорологично формоване в цинк.

ПОДРОБНОСТИТЕ

Водоустойчивите дървени подови дъски от шперплат дървен материал бяха положени и боядисани в бяло, заедно със стените и тавана. Отвън е облечен с бреза, за да се слее с естествената среда. „Остава наистина топло през зимата и хладно през лятото“, казва Филип. "Ако през пролетта има силен бриз, просто имаме отворена една стъклена врата."

Вътре, пейката е вградена в боядисан МДФ и покрита с меко сиво бельо. Ярки възглавнички за сено в зелено-зелени и жълти впръскват пръски цвят и се свързват с градината отвън.

Бялата странична маса, спестяваща място, се плъзга под пейката, а табуретката Vitra “Butterfly” осигурява допълнителна седалка и озвучава естествения вид.

Едната половина на навеса е кът за сядане, изработен от MDF и покрити с легла подложки за седалки. Стелажът отеква това на отсрещната стена.

ТОЧЕН РЕЗУЛТАТ

С всичко, спретнато съхранявано на мястото си и успокояващата палитра от естествени нюанси и чисти бели повърхности, цялостното усещане е на спокойствие и е лесно да разберете защо семейството прекарва толкова много време тук. "Имам клиенти да ме посещават тук, така че трябва да бъда добър пример за това, което правя", казва Филип. „Това е също прекрасно място, особено когато навън се чува птичи песен.“

Ако ви харесва идеята да имате собствена стая за работа или игра на открито, Backyard Room разполага с голяма гама от стилни сглобяеми конструкции.

Тагове:  Обновяване Детски стаи Баня и пералня 

Интересни Статии

add
close

Популярни Публикации