Спокоен реновиран в японски стил тераса в Chippendale

Кой живее тук : Уорън, разработчик на софтуер, и неговата партньорка Ани, адвокат.

Стил на дома : Тясна викторианска тераса в културно предградие в предградието на град Chippendale, Сидни.

Времева линия : Всичко приключи, проектът отне 15 месеца - два месеца за проектиране и разработка, още четири за процеса на DA, след това три месеца строителна документация плюс шест за реалното строителство - и беше завършен през март тази година.

Бюджет : Цената на целия проект беше приблизително 400 000 долара.

Екстериор Традиционната тераса на фасадата крие съвременния интериор на този дом.

За Уорън и Ани мечтите за пълен със светлина дом се сториха много далеч, когато за първи път се обърнаха към Кити Лий от Kitty Lee Architecture, за да им помогнат с обновяването на кухнята и банята. Но когато се задълбочихме в краткото, имаше по-добър смисъл да разгледаме реновирането на цялата къща от началния старт.

„Обхватът на проекта масово се балира от това, което трябваше да бъде просто обновяване на кухнята, но определено беше правилното решение“, казва Уорън. Двамата с Ани бяха притежавали викторианската тераса в Chippendale на Сидни около три години, преди да ангажират Кити за справяне с тъмните, тесни пространства и общото разрушение.

Двор „Гранитогрес от гранитна плоча от Surface Gallery продължава към двора за безпроблемно разширяване на жизненото пространство“, казва Кити. "Новата пейка за барбекю функционира като кухня на открито, която беше елемент от списъка с желания за двойката. Тя беше конзолна, така че площта на пода да се чувства по-обширна." Бетонна пейка по поръчка, студио за бетон. Вградено барбекю за горелка за подписи proline, Beefeater. Аксонова облицовка, Сцион. Океано сиви пламъци от гранитогрес, Галерия на повърхността.

Кити измисли план, който да разтегне задната част на терасата до двете граници на приземния етаж, като спечели жилищно пространство от рядко използван страничен проход и тя въведе светлинен отвор и разцепено ниво, което сега свързва терасата с открито.

Решен да уважи респективно тази тераса за наследство с две спални, две бани, архитектът Кити Лий запази предната част на приземния етаж на дома, в която се помещаваха дневната и трапезарията, както и основната спалня, таванската спалня и кабинета на горния етаж.

Кухня "Шкафове до тавана и остъкляване на пълен ръст към двора се възползват от щедрата височина на стаята", казва Кити. „Плъзгащите се врати с тройно подреждане са избрани за гъвкавост; вратите могат да се отварят от двете страни, да се подреждат от двете страни или да се подреждат в средата. Така че, когато някой използва кухнята, дворът все още е достъпен от другата страна на островна пейка. " Нови работи Осветление "Жулиета" висулка, HG Мебели решения. Врати за подреждане, архитектурни прозорци.

Възстановяването на трите оригинални камини и дъски беше неразделна част от обмисленото преобразуване, заедно с преработката на плана на задния етаж, за да се постигне по-голяма функционалност, гъвкавост и естествена светлина в съвременна структура.

Конусната форма - от скромните 4, 3 метра ширина отпред, до 2, 9 метра в задната част на площадката - беше още едно предизвикателство, с което Кити се справи с преразпределението на помещенията, за да гарантира, че всяко пространство достига пълния си потенциал.

Кухня "Толкова сме доволни от кухнята", казва Уорън. „Допълнителното съхранение подобри работния ми процес, по-специално рафтовете с издърпване.“ Успехът на зоната се дължи на интелигентните дизайнерски решения, както и на елегантния избор на стил, с фурнированата дограма на Elton Group Eveneer Milkwood от BK Joinery, както и на изпръскването в Shuk плочки от Skheme.

Ани, като преди това живееше в апартаменти, оцени чувството за уединение и пространство, осигурено от терасата, и поиска вана в стила на онсен в основната баня, което разпали концепцията за минималистична японска чувствителност навсякъде. Непрозрачни стъклени врати, елегантна дограма по поръчка, надути бели завеси и компактни пространства с висококачествени облицовки гарантират естетическото проникване през дома.

Чрез запознаване с изискването за красиво и функционално съхранение, което да се възползва от щедрата височина на тавана на терасата, двойката вече е в състояние да живее необременена от претрупване.

Стените на главната спалня, боядисани в билкар Дулукс, отразяват околните дървета, добавяйки елемент от природата към тази резиденция в града. Джаспър стол с тен, MRD Home. Следобед Нап произведения на изкуството, компанията за изкуство и рамкиране. Възглавнички и хвърляне, Adairs. Самурайски килим в Пюа, Кавалие Бремуърт.

Светлината с водна функция сега очертава разделението между старо и ново, привличайки естествена светлина в дома и осигурявайки околна гледка, когато е осветена през нощта. Постигането на допълнителна ширина чрез разширяване до границите на имота позволява пространство за кухненски остров, покрит с работна повърхност от бял бетон Essastone и черна вложка с мивка и кран Franke.

„Мивката и плотът за готвене са компенсирани, така че двама души могат да използват удобно кухнята едновременно“, казва Кити. "Местоположението на мивката също прави място за сядане в единия край на острова." Уорън е съгласен: "Често ядем на пейката, когато сме само двамата."

Втора спалня „Направих висящата релса от кожена каишка, която беше инсталирана под обикновен рафт“, казва Кити. „Вдлъбнатият пелет позволява на завесата да обхваща стена до стена, универсално, но рентабилно решение да добави текстура и мекота в стаята, да контролира светлината и личния живот, а също така да скрие пространството на гардероба, без да е необходима отделна врата на шкафа.“ Плъзгаща се врата magnum, Архитектурни прозорци. Пердета по поръчка, интериори Kolong. Платове за завеси, интериори на Чарлз Парсънс.

Премествайки кухнята в задната част на дома и добавяйки нежно ниво на цепене, Кити създаде зона за готвене, която се отваря директно към двора и се възползва от още по-голямо усещане за пространство, когато се слагат плъзгащите се врати с тройно подреждане.

Горе, нов прозорец, гледащ на север в кабинета, драстично промени привлекателността на пространството, а балконът Жулиета от втората спалня е печеливша добавка. В тази кокетна резервна спалня Кити е проектирала гардероб, който е забулен от същата проста завеса, която се простира през балконската врата.

Основна баня "Типична за японската баня. Стаята е разделена на мокри и сухи зони", казва Кити. "Голямото небесно покритие над мократа област привлича погледа нагоре, а не по тесния пробег." Акрилна вана "Хана", Японската компания за баня. Душ комплект "Икона + лост" и кранове "Икона", Astra Walker.

Вграден в тавана единичен пелмет придава облекчен вид, а креативното внимание, което се обръща на самия гардероб, гарантира, че дори когато са нарисувани завесите, гледката е добра.

Както при всеки пример за страхотен дизайн, именно детайлите споменават особено внимание и в този дом осветлението е особено достойно за внимание. На въпроса за някои от любимите му аспекти на обновяването, Уорън казва: „Слънчевата светлина наводнява банята от светлината през деня, а светлината с функцията за вода изглежда особено добре през нощта с включени светлини“.

Основна баня Неутралната палитра, която работи в дома, продължава в пространствата за баня. Матови бели неректифицирани стенни плочки, Галерия на повърхността. Бели неглазирани плочки с квадратен под, Di Lorenzo. Стенен басейн Quasar 65 с рафт LH, Париж.

И понякога най-трудните работни помещения в къщата имат потенциал за най-голямо подобрение. Банята и пералното са вече многофункционално пространство. "Вместо да крие прането в шкаф, пералнята има вграден огледален шкаф отгоре, така че да се удвоява като суета на банята", казва Кити.

Сглобяването на пералнята с банята възстанови така необходимото пространство за Уорън и Ани, но успехът на този проект не се състои в използването на квадратни метра вътре. Също толкова важно е, че добавянето на светлината осигурява връзка с външната среда и спокойна гледка от центъра на дома.

Баня / пране "Персонализирана непрозрачна стъклена врата на пълен ръст от Sapphire Aluminium позволява на помещението без прозорци да заема дневна светлина от светлината", казва Кити. Микс от възможности за съхранение - съхранение на височина на тавана, място на пейка, отворен рафт - подобряват функционалността на помещението.

„Вътрешно сме използвали палитра от естествени тонове, здрави материали и различни нюанси на зелено, за да визуално да се свържете с отблясъците на зеленината отвън“, казва Кити. „Къщата обхваща предизвикателното си местоположение в гъстата градска тъкан и намира хармония между полезността и нейния контекст на наследството.“

За да видите повече от работата на Кити, посетете Kitty Lee Architecture. Строителят на проекта е Renotech, посетете Renotech Building.

Вижте галерията10 вдъхновяващи ренови на терасата

Тагове:  На открито и градинарство Живеене и хранене Кухни 

Интересни Статии

add
close