Спокойна тераса в Paddington с достатъчно естествена светлина

След като се оттеглиха в „битките“ с малки деца, двойка Сара и Андрю Ричардс се завърнаха в Падингтън с пораснали деца и извлече ползите от намаляване на размера. Фотография на Крис Уорнс. Стайлинг от Натали Уолтън.

Кой живее тук : Сара Ричардс, която работи във финансови услуги; съпругът й Андрю, който е собственик на кафене; дъщеря Мадисън на 24 години и син Оливър на 21 години; и лабрадори Шарлът и Мило.

Стил на дома : Викторианска тераса с три спални, построена около 1896 г. в Падингтън, Сидни.

Времева линия : След една година планиране, изграждането отне почти 12 месеца.

Бюджет : Двойката харчи около $ 700 000, без да включва мебели.

Домашният живот на Сара и Андрю Ричардс навлезе в пълен кръг. Те се преместват в Австралия през 1990 г. от Обединеното кралство като беккейкъри, сключват брак година по-късно и след като получават резиденция, се установяват у дома в Падингтън във вътрешните предградия на Сидни. „Влюбихме се в изобилието на викторианското наследство в района и удобното му местоположение както до града, така и по плажовете“, казва Сара.

След пет години под наем и посрещане на две деца по света, те закупиха първото си жилище - не в Падингтън, а в Baulkham Hills в северозападната част на града. „Тя предлагаше достъпни жилища в големи блокове с страхотни училища“, казва Сара. "Мечтата ни беше винаги един ден да се върнем в Падингтън."

Двор Това, което бяха някои павета и петна от трева, беше преобразено от собственика на дома Андрю, който инсталира опаковъчна палуба и потънала градина. „През зимата слънцето удря това място, затова поставяме в тесте, за да се възползваме от слънцето“, казва съпругата му Сара. Възглавничките са от Bungalow Living.

През 2006 г. семейството се премества отново, обновявайки дом с четири спални на стръмен блок в северното предградие на Челтнам. Обичаха гимназиите в района, но през 2010 г., тъй като техните деца, Мадисън и Оливър, щяха да завършат училище, Сара и Андрю забелязаха, че бившият им наем в Падингтън е продаден и отидоха в отворената къща. „Беше малка тераса и никъде не беше подходяща за нашето семейство“, казва тя.

Кухня Сара релаксира с дъщеря Мадисън и кучетата Шарлот и Мило. В ъгъла на прилежащата зона за живеене е кръгла система от високоговорители Bang & Olufsen 'Beoplay A9'.

На връщане обаче те се натъкнаха на тази красота - голяма, неиновационна тераса с две спални. „Влюбихме се моментално“, казва Сара. Той имаше желания северен аспект, високи тавани и оригинални характеристики и беше на блок от 155 квадратни метра, бонус в тесен Paddington.

Екстериор Предната част на рено включва градина, прозорец, стъпала и плочки. Цветът на боята беше цветово съчетан с оригиналния екстериор. Popham дизайн плочки, доставка и дизайн на място. Възглавнички, H&M Home. Пот, Бънингс.

Андрю видя къщата само веднъж, преди да я купят, но Мадисън и Оливър не бяха толкова запалени от идеята да се преместят. „Така мечтата ни беше спряна“, казва Сара. Наели са мястото за три години до последния учебен ден на Оливър. След това, най-накрая, през 2013 г. те „се прибраха“ в Падингтън.

Зала Висока арка посреща семейния дом, заедно с куките за стени Zuster и дървена конзола Universo Positivo от Top3 By Design. Висулка светлина, маяк осветление. Произведение на изкуството, неизвестен художник.

Те живееха в къщата 12 месеца, докато архитектът в Сидни Ева-Мари Принейс изготви планове да я превърне от двуспален, едностаен дом в едно с три спални и две бани. Агенцията, която отдава имотите си под наем за тези три години, препоръча на Ева-Мари. „Харесвахме я от самото начало и не получавахме никакви други цитати и не говорим с никой друг“, казва Сара. "Споделих типовете стил, които харесваме с Ева-Мари - тя имаше предвид дизайна и ми хареса. Когато ангажирате страхотен архитект, трябва да им се доверите и да ги оставите да водят пътя."

Трапезария За да увеличите пространството, масата за хранене е продължение на кухненската пейка. Mattiazzi "солови" столове, област. Медальон за висулка с цветя, Голям датчанин.

Сградата е била подложена на несимпатичен ремонт през 70-те години на миналия век и е в лошо състояние. Гърбът на къщата изтече, когато валеше. Повечето от камините бяха премахнати и остана само един прозорец на крилото - предните прозорци бяха заменени с алуминиеви раммони. Плюсът беше, че всички оригинални тавани и первази бяха на мястото си. "Ние имахме желание да върнем на фасадата колкото се може повече от оригиналните функции", казва Сара. "За щастие къщата е една от двойките. В съседната врата имаше оригиналния си прозорец, така че разбрахме как трябва да изглежда."

Кухня "Харесвам леки, чисти повърхности, които са лесни за поддръжка, функционални и малко забавни", казва Сара. Подовата повърхност във всички жилищни зони е Pandomo, саморазливно смолано покритие върху бетон.

Изграждането, извършено от Wayd Munro от Focusbuild, отне около 12 месеца. Обектът обаче нямаше страничен или заден достъп и беше на тясна еднопосочна улица, така че разрушаването и извозването на боклука трябваше да се извърши на ръка. Освен това, когато етажите бяха разграбени, Сара и Андрей откриха, че боклук от предишни ремонти, като камини и подложки за легло, не е бил премахнат - той е бил поставен под пода. В резултат на това имаше допълнителни разходи за извозване на боклука, включително някои азбест.

Жилищна площ "Тъй като повечето части на тази къща са вградени, ние закупихме всички нови мебели", казва Сара. Разтегателният диван King Living се вписва в ъгъла на дограмата, който е осветен от окачване на Flos 'Parentesi' от Euroluce. Холна маса, Totem Road. Крава килимче, Сини планини Ugg Boots .. Хвърли, приспособления. Възглавници „Кръг“, Боб Прозорец.

Това не беше краят на неочакваните разходи, които вече видяха, че първоначалният рено бюджет от 400 000 долара се повиши до 500 000 долара. Камината и коминът бяха изброени по наследство и трябваше да бъдат подсилени със стомана, за да не могат да паднат.

Жилищна зона Братът на Сара подари на семейството стар лондонски борд „Paddington“, който те поставиха в рамка. От другата страна на стаята нова камина е любимо място през зимата.

Общият договор за строеж беше на стойност 700 000 долара - все пак, разходите си струваха. Това е лек, светъл и функционален семеен дом, който предлага всички предимства на живота в големия град. "Обичам, че въпреки сравнително малкия отпечатък, всички имаме свое пространство, когато имаме нужда от това", казва Сара.

Офисният мотор на Андрю виси в офиса. „Това можеше да е друга спалня, но искахме работно пространство и за двама ни“, казва тя. Офис столове 'FJÄLLBERGET', IKEA.

Спалните са с добър размер, а зоната за живеене, трапезария и кухня с отворен план се чувства свързана с градината. Двете имат дълга история в гостоприемството и се радват на готвене - Андрю е квалифициран готвач - така че свързването на кухнята както с жилищната зона, така и с градината беше решаващо.

Главна спалня Това пространство е спокойно светилище за Сара и Андрю, със слънчева гледка през френски врати, отварящи се към балкона. Спално бельо, Adairs.

Отоплените подове помагат на пространството да се чувства уютно и Сара обожава прането си. "На тераса да имаш голямо пране е истински лукс", казва тя. „Лесно би могло да е трета баня, но аз исках отделно място да се мият и гладят всяка седмица, без да се чувствам натрошена в малко пространство“.

Баня Това, което преди беше спалня, сега е семейната баня на горния етаж. „Обичам нейната яркост и мащабност“, казва Сара. "Никога не е влажно и подовете се отопляват." Basin, Villeroy & Boch. Тъкана кошница, папая. Кошче, селски път. Висулка светлина, маяк осветление.

Те също се радват на свободата, която идва от вграденото хранилище. „Никога не сме харесвали затруднения или да имаме много неща на показ“, казва Сара. "Всички наши домове бяха ярки и пълни със светлина, но ние експериментирахме с цвят - като започнем от живи нюанси, след това се преместваме в неутрални тонове и накрая до любимия ми - бял. Лесно е да се поддържа дори с две големи кучета!" С порасналите деца семейството сега е щастливо да живее по-малко, но по-умно.

Баня Потъналата вана е проектирана от архитект Ева-Мари, а Андрю е направил кадията от старо парче дъб. Пофам Дизайн подови плочки от Onsite Supply & Design озвучават тези на входната врата.

Уроците се научиха „Не съм 100 процента сигурна, че ще направим бетонен под отново“, казва Сара. „Първоначално нашият архитект смяташе, че трябва да правим дървен материал, но се притеснявахме, че кучетата ще го повредят и отидоха с бетон. Бетонът беше оцветен по време на строителния процес и след това трябваше да добавим покритие върху горната част, която няма същото полирано усещане. В края на деня също бетонни драскотини, така че дървеният материал вероятно е бил по-добър - и по-евтин - залог. "

Пералня Това е едно от любимите места на Сара. „Тя е скрита далеч, но има луксозно усещане за пространство“, казва тя. Както в банята, подът с плочки Popham Design се отоплява. Кошове за съхранение, свят на съхранение на Howards.

Палуба Това пространство предлага приветствено оттегляне в рамките на шума в града. Външна обстановка от Flower Power Garden Centters позволява на двойката да се навие. Вертикалната сеялка омекотява външния вид на стената на дървени въглища.

За да видите повече творба на Ева-Мари, посетете Архитект Приней. Свържете се с строителя във Focus Build.

Тагове:  Детски стаи Спални Лъч 

Интересни Статии

add
close