Селска къща с рамка от A в провинцията на Дания

На едно шофиране в страната един ден Лоте Молийн и нейният партньор Клаус Уланд се объркаха неправилно. Те бяха само на 20 километра нагоре от брега от дома им в столицата на Дания, минавайки през малко градче, наречено Vedbaek. И тогава, докато търсеха правилния път, разбраха, че им харесва това, което виждат: къща с линия на линейна собственост.

„Не знаехме нищо за криволичещите пътища в хълмистата страна на север от Копенхаген“, спомня си Лоте. "Но беше толкова красиво - и започнахме да мислим, че ако някога решим да напуснем града, може би ще е тук."

Стръмно наклоненият покрив е често срещана характеристика на датските къщи.

И така преди 10 години, когато малката дървена къща с голямата градина излезе на пазара, те напуснаха апартамента си край канала в модерния квартал Кристианшавн. Новият им дом обаче беше отдаден под наем отдавна и изпадна в непристойност.

Изискваше се основен ремонт, на който Лоте приковаваше вниманието на дизайнер и стилист, съчетано с визията си за семеен дом за себе си, Клаус и 15-годишната им дъщеря Беате.

Картина на датската художничка Йетта Сегниц седи над работното пространство на Лоте.

Тъй като червеният керемиден покрив щеше да бъде изцяло подменен, имаше смисъл да обмислим обновяването на горния етаж - по-специално, издигането на таваните в таванското пространство, което би позволило и по-големи прозорци.

Банята на първия етаж придоби прекрасна гледка към задната градина, простираща се към езеро.

Градината завършва в красиво малко езеро.

След като се настаниха върху мраморни настилки и пейки, които намериха в Копенхагенския свободен порт, Лоте и Клаус поръчаха направен по мярка шкаф.

„Искахме баня, в която всичко да може да се прибере и да се показват само красиви неща“, обяснява Лоте. "Шкафът е наистина просторен и все още се вписва в оригиналния стил на къщата."

Лот взе стара рамка за картина и я боядиса в черно, след което постави огледало в огледало. По-малки рамки, съдържащи отпечатъци от Матис, висят в линия над банята, която има нова основа около оригиналната вана - "Глазурата беше толкова красива, трябваше да я запазим", казва Лоте.

Перфектното остъкляване убеди Лоте и Клаус да запазят оригиналната баня.

Целта беше повече светлина и пространство.

В спалните подовете бяха съблечени обратно, опесъчени и смазани. В стръмно наклонения покрив бяха добавени светлинни светлини, за да се увеличи осветеността, осигурена от френските врати на балконите, докато бяла боя беше нанесена във всяка посока, като добави усещането за пространство, създадено от повдигнатите тавани.

Изложената греда на яката показва как таванът на спалнята е разширен в бившето таванско пространство.

Долу кухнята беше просто "потискаща", според Лоте. Вкара специалист по кухня, Ан Нексьо-Ларсен; заедно решиха да премахнат стена, за да създадат голяма зона за готвене и хранене с отворен план.

"Разрушаването на стената ни позволи да построим голям остров, покрит с тъмносив гранит, в средата на кухнята, който действа като разделител на помещенията и прекрасна голяма работна маса", казва Лоте.

Визия на английските селски кухни вдъхнови обновяването на кухнята.

Останалото от дизайна на Ан "е вдъхновено от кухни в Англия", според Лоте, което обяснява големия поръчан китайски шкаф. Гранитните плотове с дебелина пет сантиметра са от Белгия, докато фурната Lacanche идва от Франция.

Два малки прозорци бяха заменени по решителен начин - „Беше очевидно да се вмъкне в онази двойна врата към терасата и градината“, заявява Лоте.

Стари снимки и внимателно подбрани естествени предмети, подредени на рафтовете на спалнята.

В хола всичко отново е бяло, включително таванската порцеланова печка, която е традиционен, ефективен и елегантен скандинавски подход за отопление през зимата.

Има текстура и цвят от селски открити греди, за които Лоте вярва, че "придават усещане за ловна хижа - която наистина се вписва в гората в съседство. Знаеш ли, през зимата елените често се отбиват в градината ..."

Малко „операция“ позволи на шкафчето да се побере под лъча.

Гредите принудиха леко регулиране на мебелите.

На други места Лоте и Клаус с удоволствие поръчаха парчета, изработени по поръчка, но имаше голяма шкафче за книги, спасено от затваряне на магазин, което беше просто идеално за хола ... освен, че не щеше да се побере точно под основната централна греда. Решение? Просто изрежете чист правоъгълник в горната част на шкафа и го поставете на място.

Антично бюро за писане до стълбите.

Тези ежедневни решения обикновено се вземат от Лоте.

„Съгласни сме за украсата - но трябва да кажа, че аз съм основният двигател“, казва тя с усмивка. "В крайна сметка това е нещо, което правя на работа всеки ден." Оглеждайки се, тя жестикулира към резултатите - "Предполагам, че никога няма да бъда минималист! Обичам да се обграждам с неща, които разказват история."

Има няколко места за избор за хранене на открито; великолепното дъбово дърво е на повече от век.

А отвън има още една приказка. Градината е тясна, но се простира на дълъг път, докато завърши с красивото езеро.

Някои борови дървета са премахнати, за да подобрят гледката, но великолепният дъб остава централна част. „Вече е над сто години“, казва Лоте.

"Дъбовото дърво е част от историята на това място: през зимата е гола, но придава на градината характер, през лятото е като зелен чадър - и тогава през есента превръща красив златен нюанс."

Лот в градината.

Лоте и Карл са заменили част от тревата с големи цветни лехи, пълни с трайни насаждения, които работят добре с наследствените розови сортове, които виреят във влажната глинеста почва.

„Подстригвам букети от ранна пролет до късна есен“, казва щастливо Лоте. "Винаги има нещо в разцвет."

Прясно набрани люляци - „Винаги има нещо в разцвет“, казва Лоте.

Тагове:  Баня и пералня Спални Обновяване 

Интересни Статии

add
close