Работническа вила се превърна в модерна обител

Собственикът Джаред Биас е бил добре заселен в този вътрешен Мелбърн дом по времето, когато е започнал ремонта. Той купи къщичката на работника през 2010 г., живеейки в нея така, както беше седем години. През това време той усъвършенства уменията си на предприемач, съставяйки горещ списък с контакти по пътя. През 2017 г. той и партньорът му Меера Судра бяха готови да започнат свой собствен проект, ангажирайки Стивън Уайтинг от Whiting Architects. "Обичахме естетиката на Стивън", казва Джаред. "И тъй като Whiting Architects също прави интериорен дизайн, ние се доверихме, че ще доставят цял ​​пакет, който наистина е нещо специално."

Любимият 10-годишен самоед Рой беше ключов момент при обновяването на този дом от Меера Судра и нейния партньор Джаред Байас.

Еднолицевата вила около 1900 е една от редицата от 10, построени за настаняване на работници от близката мандра. Макар да беше перфектният първи дом за Джаред, трябваше да предложи много повече, след като Мера и кучето Рой бяха на сцената. „Малката тераса трябваше да стане по-функционална за млада двойка с голямо куче“, казва Стивън. „Тъй като пространството беше ограничено както физически, така и визуално, ние се съсредоточихме върху създаването на добре изработено пространство.“

Пейката и изпръскването са покрити с полирана връзка от X-Bond от Alternative Surfaces, която не е студена като обикновен бетон. Тъмна дограма в двойна пещ на Porter's Paints. Икона tapware, Astra Walker. Уреди Fisher & Paykel.

Зад Меера и Джаред е шкафът, който съхранява хладилника и прането. Килим, килими и килими на езерото Халсион

Двойката се премести по време на осеммесечното строителство, оставяйки новия дизайн да се оформи на площадката от 96м2. Докато две спални отпред бяха запазени, цялата задна част на къщата, включваща добавки от различни винтиги, бе съборена и възстановена от Latrobe Building Service. Меера признава размера на бетонната плоча, ако се притесни, че къщата ще бъде твърде малка. Но скоро разбра, че няма нужда да се страхува: големи височини на тавана (3, 8 м в жилищната зона) правят вътрешния обем да се чувства повече от щедър.

Голямото кръгло огледало на стената отстрани придава форма и блясък на обстановката.

Опростената палитра от цветове и материали също помага за визуално увеличаване на пространството. Стените са боядисани с хладно, свежо бяло и в кухнята и банята има повърхност в бетонен стил, наречена X-bond. Текстурата е избрана по цвят, както се вижда зад мивката в банята (боядисана MDF, направена така, че да изглежда като плочки) и в трапезарията, която е боядисана в Bauwerk Color Lime Paint. Мекото обзавеждане в кожа и други естествени материи осигурява още повече тактичност.

Дъбова маса по поръчка с мраморен плот Carrara от CDK Stone. Muuto 'Nerd' столове, заобикалящи. Табла и съдове, Саутууд. Светлина на Archier 'Highline', Ракумба. Дизайнерска покупка: Огледало от стоманена кълбо (160 см), 2000 долара, Meizai.

Пространството за забавление винаги е било приоритет и въпреки, че разполагаше само с 30м2 за кухня, дневна, трапезария и перални, архитектите използваха различни техники за доставяне на повече стая. Един от тях поддържаше мебелите светли и ниски, а другият монтираше седалка с метална рамка на прозореца, изтичаща в малкия заден двор, който изневеряваше на пространството, без да повлияе на вътрешния отпечатък. От тук всички погледи са привлечени към невероятната зелена стена от Vertical Gardens Australia, визия за буйни зелени прелести.

Малко външно пространство разширява обхвата. Стени и подове в полирана връзка X-Bond от Alternative Surfaces. Дизайнер купува: Басейн Acqua 50, $ 699 и стойка, $ 1099, Studio Bagno.

Тази оригинална предна стая е декорирана по подобен начин на новите дневни зони. Килим, Саутууд. Произведения на изкуството на Мелиса Бугей.

Когато времето е наред, Джаред и Меера отвеждат гостите си на терасата на покрива, за да вземат гледки към града. Това е голямо открито пространство, проектирано от Джак Мерло, който често работи с Джаред по разработките. Джак посочи саксийни растения, които могат да издържат слънцето през цялото лято, и те поставиха врата на домашни любимци, така че Рой да има достъп до терасата по всяко време.

стенни скоби от Lux Miles от Beacon Lighting направляват пътя през нощта. Знаме на стола Halyard, Great Dane.

Кучешка врата позволява на Рой да идва тук по всяко време. Подовите плочки със затруднено покритие са варовик Chalford от Eco Outdoor. Настройка за хранене Eyre, компания за мебели Brown.

Любимото място за отдих на Джаред е диванът или седалката на прозореца, като огънят ще отиде през зимата. Сега, когато реното е готово, той има време да помисли колко точно са постигнали. „Поглеждайки назад, аз се мъча да повярвам, че живеем в къщата в предишното й състояние“, казва той. "Не е разпознаваем."
whitingarchitects.com; verticalgardensaustralia.com.au

Тагове:  Детски стаи Живеене и хранене Баня и пералня 

Интересни Статии

add
close