Реставрация с отворен план отвори тази кухня, изпълнена със светлина

Кой живее тук : Белинда, финансист; съпругът й Джон, адвокат; и синът им, Джак, 2.

Проектът : Основен ремонт, при който оригиналната жилищна площ е превърната в северна, светла кухня, изпълнена със забавление.

Когато преди 5 години Белинда и Джон закупиха къщата си от 30-те години, тя имаше малка боксерска кухня с нисък таван и без прозорци. За двойка, която обича да се забавлява, етажният план на дома в Мелбърн Фицрой се почувства леко задушаващ. Между помещенията имаше малък поток, което означаваше, че докато Белинда или Джон приготвяха ястия за вечерята, които двойката обича да е домакин, техните гости бяха далеч от стая, блокирана от стени и тесни врати.

Опция за ядене Интериорният дизайнер Сара избра бар столове от Luke Furniture, за да позволи ежедневно хранене на пейката на острова. Произведение на художника Греъм Франсела .

Готови да създадат мечтаното си забавно пространство, те се обадиха на близка приятелка и дизайнер Сара Рийд от Сара Рийд и други, които направиха радикалното предложение да съборят стени и да преместят кухнята в съществуващата дневна зона, позволявайки повече светлина, подово пространство и в крайна сметка, потокът между стаи, на които Белинда и Джон се надяваха.

"Бяхме много развълнувани", казва Белинда за момента, в който двамата с Джон за първи път видяха плановете за драматичното обновяване. "Мислехме за това от известно време, тъй като липсата на естествена светлина и връзка между пространствата ни носеше. Така че нямахме търпение да видим дизайна да се оформи."

Гъвкавост „Обновяването ни даде нова намерена енергия за готвене, тъй като е толкова приятно пространство, за което да бъдете. Дизайнът с отворен план означава, че е много по-гъвкав“, казва Белинда. Белинда, собственик на жилище

Мечтай си

Белинда и списъка с желания на Джон

  • Голяма островна пейка „И двете сме социални хора и искахме централно място за събиране на гости“.
  • Небрежни места за сядане „Исках тази опция за неформално хранене и да имам възможност да разговарям с гостите, докато сте в кухнята.“
  • Много съхранение "Оригиналната кухня разполагаше с много малко начин за съхранение, така че за обновяването беше важно да се включат много места за съхранение."
  • Отворена, бяла и светла „Преди това кухнята беше доста отстранена от зоните за хранене и всекидневна, така че не беше голямо пространство. Искахме всичко да се отвори и да се свърже.“

Светлинно шоу Сара обича висулката на Toss B 'Disk' от Мебели Hub. „Това кара кухненското пространство да се чувства малко по-интимно“, казва тя.

Проектирайте го

Заедно с архитекта Кристиан Балинович, Сара изработи планове за най-добрата смяна на стаите: първоначалното жилищно пространство се превърна в новата кухня, докато старата кухня направи място за нова дневна и трапезария с отворен план, отваряща се към задния двор.

„Белинда искаше кухнята да бъде сърцето на дома и искаше хората да могат да се придвижват от космоса в космоса с лекота“, казва Сара. Голяма островна пейка беше включена в плана, за да даде възможност за общество при приготвяне на храна, а също и за ежедневни семейни трапези. За да се постигне „светлият и ярък“ елемент на брита, бяха направени планове за събаряне на ниския таван, за да се разкрие горната линия на покрива отгоре, създавайки възможност за прозорци и прозорци с алуминиева рамка.

Скрийте го „Има толкова място за съхранение!“ казва Белинда от дограмата от Madassor Group. „В състояние съм да съхранявам и да получавам достъп до всички наши любими съдове за готвене без караница.“

Направи го

Макар че най-вече се придържа към бележката за изцяло бяло - всичко, Сара добави акценти за характер, като мрамора Carrara splashback, пейка на цезарстоун в сняг, черен смесител за мивка Astra Walker и Royal Oak Floors, проектиран дървен под в бял дим. „Те са фини намеци, които добавят дълбочина и допълнителни фокусни точки“, казва Сара.

За да допълни тъмните рамки на прозорците и да персонализира пространството, Сара уреди да има триметрови произведения на изкуството на Греъм Франсела - които бяха сватбен подарък за двойката от приятели, но се съхраняваха години наред - в рамка за съвпадение на черно и висеше срещу острова.

С кухнята, която сега е обърната навън към новите зони за живеене и трапезария и задния двор, Белинда обича природата на дома с отворен план. „Нашата къща е скромна, но сега ни позволява да бъдем много по-гъвкави. Мога да гледам как Джак играе навън, да се наслаждавам на изобилието от естествена светлина и да си бъбрим с приятели и семейство.“

Вижте повече от работата на Сара и се свържете с Сара Рийд и други. Свържете се с Кристиан Балинович на

Тагове:  На открито и градинарство Детски стаи Живеене и хранене 

Интересни Статии

add
close