Ултра модерен дом с изглед към пристанището и буйни тропически градини

Архитект Ник Тобиас от Tobias Partners се намира много в зоната си на комфорт в добре подгънатото крайбрежно предградие Ваклюз. Докато разговаряме по листната улица пред наскоро завършената му къща Хопетун, той петима сина на тийнейджър на близък приятел и има кратка весела размяна с водача на минаваща кола. Ясно е, че той е в естественото си местообитание.

Синната блестяща стоманена стълба пробива път през трите етажа на къщата.

Проектът започна с кратко за обширно обновяване на грандиозно грозна къща от 80-те години на чудесно място с гледка към пристанището и разположена в долина, която води до малък плаж.

"Всичко съм за запазването на съществуващи структури, ако те имат заслуги, но след първоначалните скици на това, което бихме могли и не можахме да направим, стана ясно, че е по-добре да се възстанови, отколкото да се обнови", казва той.

Банките от остъклени остъклени прозорци са грундирани, за да улавят охлаждащи бриз от пристанището.

Върнат от пътя с пешеходна пътека пред къщата, мястото е с неудобна триъгълна форма
, „Където ви трябва, за да бъде разширителен, той се сближава до точка“, казва Ник, осъзнавайки, че клиентите му искат да увеличат усещането за пространство и гледка. Решаването на проблема започва с последователността на входа.

Пътуването до къщата под покритата пешеходна пътека нагоре от гаража и „през буйната градина, осеяна със сенки, е нещо, което искахме клиентите да изпитат“, казва Ник.

Вместо къщата да маскира гледката, интригуваща филия вода, небе и дървета се вижда от лявата страна, придавайки усещане за контекст. „Искахме опростена палитра от материали за екстериора“, казва Ник от стратегическата комбинация от текстурирана визуализация, изложена под формата на бетон и фина стоманена дограма.

Монтиран е и асансьор до жилищното пространство на третия етаж.

След това са извивките. "Формата е органична и сайтът е отзивчив. Това е най-кривата сграда, която практиката е правила някога", казва той. Със своята буйна, тропическа зеленина и драпируеми растения къщата не може да бъде закрепена като чисто ново строителство; неяснотата му придава вечно качество, нещо, което Ник ясно харесва. Ограничената палитра се простира до изчертаване на каменната луда павета отвън навътре, като здравият и хазарен характер на подовете контрастира с изключително скулптурната прецизност на стълбището от сурова стомана. „Основният вход е на второто ниво със стълбището, свързващо и трите етажа, осветено отгоре от дълбок кръгов просвет“, казва Ник.

Произведения на изкуството на Мартин Емдур от галерия „Артхаус“ до стълбите.

За да се увеличи максимално светлината и неприкосновеността на личния живот, бяха монтирани тесни панели от фини дървени летви, специално почернени по традиционен японски метод. Заобиколена от столове на Minotti "Twombly" от De De Ce, трапезната маса "Atticus" от Lowe от Hub може да бъде удължена при нужда. Висяща светлина Foscarini "Troag" от Космоса. Марокански килим Beni Ourain в Аква от Кадрис. Кресло Moroso 'Redondo' и холна маса Molteni & C 'Domino', и двете от Hub.

Възползвайки се максимално от гледките, на третия етаж има щедра кухня, трапезария и основна всекидневна, обърната към балкон, обсипан от разгарящи се, заоблени триъгълни бетонни стени, които рамкират върховете на дървото, небето и водата. Къщите на първокласни сайтове на брега на морето често могат да седнат по бузата чрез джоули. Тук прилежащата сграда на север е маскирана от лоши панели от фини дървени летви, почернени в японски стил, създадени за балансиране на светлината и уединението.

Рефрагирана светлина райе произведение на изкуството на Джеймс Етелсън от галерия Arthouse. 'Cloud Softlight' мобилен от Molo Design.

Декоративно има известна игривост, като например в стаята за вино, която е окачена с тартанови завеси и обсипана с кожи. Съществува и уверено разположение на изкуството, за което Ник - като член на борда на Музея за съвременно изкуство - е страстен и насърчава клиентите си да развият око за това, което е добро.

"Формата е органична и сайтът е отзивчив. Това е най-кривата сграда, която практиката е правила някога", казва Ник.

На фундаментално ниво къщата се опакова много. "Собствениците искаха да осигурят чести гости и затова има шест спални, две от които двойни като кабинети, и пет бани, както и стая за забавление на приземния етаж, - казва Ник. Ориентирано към терасата и басейна отвъд, това пространство е проектирано така, че всички врати да се отлеят напълно и то да се превърне в закрито помещение на открито, с малък кухненски бокс и голяма сауна. Той има спокойна атмосфера, която позволява на тийнейджърите да го използват като стая с бухалки, но също така е достатъчно умна за забавление на гостите.

Банята се пере в мека ментово-зелена мраморна и тъмна шоколадова дограма.

Baxter 'Nepal' стол от критерии. Вратите се търкалят, за да отворят приземния етаж, създавайки покрито външно пространство с модулен диван и кожен тапицерия, изработен по поръчка на килим Abaca 'Manzanilla' от International Floorcoverings. Подова лампа Foscarini 'Twiggy' от Space.

Един от успехите на къщата е начинът, по който тя седи в пейзажа, който съчетава зрели дървета заедно с гъсти, ниски насаждения на покрива на пристанището и покритата пътека. „Пътуването до къщата, през пищната градина, осеяна със сенки, е нещо, което искахме клиентите да изпитат“, казва Ник. Но за онези времена, когато носенето на пазаруване е скучно, има асансьор до третия етаж.

„Собствениците искаха да осигурят чести гости и затова има шест спални, две от които двойни като кабинет, и пет бани, както и стая за забавление“, казва Ник.

Тагове:  Баня и пералня Домашни обиколки Спалня 

Интересни Статии

add
close