Ново строителство на Карла и Бен

Рекултивирани материали и комбинация от винтидж и антично обзавеждане придават на този новопостроен дом усещане за „живот в“. Снимка: Анджелита Бонети

С екстериора на магазина за ъгли, селски и рециклирани материали, високи тавани и старомоден обков, домът на Карла и Бен Карсакис има всички отличителни белези на преобразуване на склад. Така че е донякъде изненада да научите, че тази къща с три спални е само на три години.

Вижте галериятаКарла и новата къща в стил арт-деко на Бен

Ново, но старо

Новият им дом говори за миналото, като вдъхновението идва от самия квартал. Двойката е строител и градски дизайнери, така че са били добре подготвени да построят нещо от нулата. „Обичаме характера на този район - улиците, облицовани с дървета, компактната сграда“, казва Карла. „Те са изградени с любов и гордост, точно както в новия ни дом.“

Отвън къщата прилича на своите съседи по арт деко. Вграденият ъглов вход със своите прозорци с оловни светлини, платнена тента и винтидж номера споменава ъглови магазини, изпъстрени около предградието.

Регенерирани и рециклирани материали

Карла имаше желание да включи зелени дизайн и методи на строителство, когато е възможно. „Търсенето на материали и обзавеждане втора употреба със сигурност е свързано с пестене на пари“, казва тя, „но ставаше дума и за спестяване на продукти, които иначе биха били пропилени.“

Карла и Бен прекараха безброй уикенди, разчиствайки спасителни дворове за материали, които биха могли да използват повторно - съхранявайки ги в складове и гаражи на роднини години преди да започне сградата - и дори оправят плановете за настаняване на специални находки.

Увеличаване на пространството

Вътре домът се чувства измамно голям - като елиминира коридорите, Карла успя да увеличи жилищното пространство в рамките на скромния отпечатък от 145 м2.

Входната врата се отваря директно в зоната за хранене, част от обширно обществено пространство с тавани с височина 3, 5 м и стена от остъкляване по северозападното лице. От тук, двукрилите врати водят към градината, където има пергола и примамлив басейн за потопяване.

Вестибюл близо до зоната за хранене води до една от спалните, а комбинираната основна баня / пералня е до комбинираната баня и пералня, друг дизайнерски трик, използван от Карла, за да спести място. Вторият вестибюл дава достъп до останалите две спални, основната включва гардероб и отделни стаи.

Влизане

„Денят, в който се преместихме беше невероятен“, казва Карла. „Беше толкова вълнуващо да сложа всичко, където сме го предвидили. Почти сме проектирали къщата около мебелите, които имахме, така че всичко да си е на мястото. “

Той ограничи едно невероятно пътешествие, което не остана без съмнителите му. "От гледна точка на външен човек, би било трудно да се визуализира крайният резултат", казва Карла, "но имахме увереност, че можем да го извадим."

Тагове:  Домашни обиколки Баня и пералня декориране 

Интересни Статии

add
close