Ремонтираният полусезон в Сидни на Джули и Хамиш

В зоната за живеене, трапезария и кухня с отворен план, обновеното усещане за връзка с навън е преобразило начина, по който семейството използва дома си. Снимка: Крис Уорнс

Джули Кенеди, съпругът й Хамиш Мелдрум и синът им в училищна възраст Лукас са живели в полусезона на 30-те години на миналия век в Сидни в Бонди, преди да решат да се ремонтират, което им дава време да се запознаят със сградата и нейните странности.

Свързване на закрито и вън

С жилищните пространства, разположени в центъра на дома, имаше малка връзка с външната страна - трябваше да изберете своя път през тесен кухненски кухненски кът, за да стигнете до задния двор.

Кратката информация за архитекта Скот Уестън и неговия колега дизайнер Грегъри Филипс от Scott Weston Architecture Design е да създаде по-добра връзка с откритите площи, да позволи на светлината и да трансформира жилищните зони с щедри цветни щрихи.

Вижте галериятаДжули и ремонтирания полуобус в Сидни на Hamish

Модернизъм Vs Art deco

Хамиш и Джули имаха различни виждания какъв трябва да бъде домът. Той предпочиташе чистата, модернистична естетика; тя беше фен на украсеното арт деко. „Предизвикателството беше да се намери някаква средна позиция“, казва Хамиш.

И Скот го намери в чистите линии, повтарящо се използване на геометрията и дървения материал, както и вниманието на майстора към детайлите, характерни за работата му.

Разрушаване и допълване

Голяма част от къщата беше съборена, с изключение на предните две стаи и оригиналната фасада с пясъчник, която придава на къщата своя отличителен характер от улицата.

„Добавката е различна от първоначалното жилище, но се допълва, като признава, че старото и новото могат да живеят комфортно заедно“, казва архитект Скот Уестън.

Предаване на празнотата

Влизайки от страничния проход, най-драматичната промяна е растяща празнота с двойна височина, която сега оформя централния гръбнак на къщата.

Това залива интериора с естествена светлина, допълнително подпомагана от клиринг прозорци, които също помагат за циркулирането на въздуха през дома.

Преконфигурирано оформление

Вдясно от страничния вход са разположени две обновени спални, а вляво е зона с отворен план, обхващаща битови, трапезарни и кухненски функции. Плъзгащите се врати по задната стена свързват това пространство с изпълнената със слънце градина.

На горния етаж са основната спалня и спалнята на Лукас отзад, плюс основната баня и библиотека за проучване, която заема мецанин пространство, разположено над зоната за влизане.

Вниманието на Скот към детайлите е очевидно навсякъде, включително геометричните плочки, които покриват стените и пода във входа.

"Плочките определят зоната и създават впечатление за два пъти по-голям обем, като се стичат до тавана", казва Скот. "Те добавят дълбочина в пространството."

Попчета цвят

Запазената марка на Scott на любовта към цвета нахлува в къщата, прецизно съобразена с индивидуалните вкусове на собственика. Джули предпочита за успокояваща синьо-зелена палитра, докато Хамиш харесва попчета от портокал; и двете са били настанени.

Отдолу, три мокри помещения са добре поместени в облечена с фурнир „кутия“, без дръжки, предлагащи неочаквани хроматични изкушения вътре - нюанси на пеперуди за пране, кайсия за прахообразно помещение и мазо за банята долу.

Поглеждайки назад към проекта, Скот казва, че намира процеса на проектиране за толкова възнаграждаващ, както и Джули и Хамиш. „Добре беше да работим за някой, който има мнение, за да можем заедно да тръгнем на дизайнерско пътешествие.“

Тагове:  Домашни обиколки Кухня Коледа 

Интересни Статии

add
close

Популярни Публикации

На открито и градинарство

Отглеждайте сочна градина