Ремонт на фамилната тераса на Кейт и Стив

"Той е чудесен за забавление", казва собственикът на дома Кейт. „Отваряйки вратите към терасата, можем лесно да поберем нашето разширено семейство. Всички се събират около кухненската пейка. ”Снимка: Крис Уорнс

Суперизирането не беше в списъка с желания, когато Кейт Коди и съпругът й Стив Тауншънд реновираха терасата си през 1890 г. във вътрешния запад на Сидни. Вместо това беше въпрос на жонглиране на етажния план, за да накара триетажната къща с четири спални да работи по-трудно за спокоен семеен живот.

Живяйки в дома в продължение на пет години, семейството знаеше странностите, силните и слабите страни на дома и какво е необходимо да се поправи.

Вижте GalleryKate и реновирането на фамилната тераса на Стив

Разплитане на тераса

Жилищната площ, кухнята и градината бяха на малко по-различни нива, а кухнята влизаше в двора до нея през мизерно единична врата.

"Това беше типична главоблъсканица на терасата", казва Кейт. „Как да получите достатъчно светлина в жилищните зони, особено когато те са толкова изключени от задната градина? Искахме да създадем усещане за течението, така че жилищните площи и задната градина да се четат като едно голямо пространство. “

Архитектурно действие

На лов за архитект Кейт видя работата на Ева-Мари Принейз в неделен вестник. „Историята беше за семейство, което работеше в рамките на един бюджет“, казва Кейт. „Помислих си:„ Бих могъл да работя с тях “.

„Хората подценяват терасите“, казва Ева-Мари. „Те са най-сложният ремонт. Трябва да имате предвид оригиналната структура, когато обмисляте отвори. “

ПРЕДИ И СЛЕД: За да се увеличи усещането за пространство, стената между коридора и хола беше избита. Новият изрязан коридор не само олекотява входа, но създава удобен кът за кабинет. Снимка (вдясно): Крис Уорнс

Живеене с отворен план

Първо нагоре, тромавата добавка в задната част на дома беше заменена от изпълнена със светлина кухня с полиран бетонен под, свързан с спретнато озеленен двор от банка с бифони.

Изкушен прозорец - чудесен за кръстосана вентилация - свързва кухнята с горната част на двора, която е превърната в две нива, когато преди това е имало само едно.

За да се увеличи усещането за пространство и да се създаде споделена работна зона за цялото семейство, стената между коридора и хола беше пробита. „Ще бъда в кухнята, някой ще бъде на работното пространство, а някой друг на масата за хранене и всички можем да разговаряме помежду си“, казва Кейт.

ПРЕДИ И СЛЕД : Орнаментацията в хола в гръцки стил не отговаряше на викторианския характер на дома. „Чувстваше се толкова потискащо“, казва Кейт. Домът вече е лек и светъл. Снимка (вдясно): Крис Уорнс

Справяне с влажна

В хола трябваше да се преодолее лош случай на влажност. „Намерихме езеро под пода“, казва Кейт. Сега сложната хидравлична система, включваща вентилатор и помпа, гарантира, че зоната под къщата остава костно суха.

Съвети за планиране на обновяване

  • „С ремонти разрешете сума за извънредни ситуации между пет и десет процента за неочаквани вариации“, казва архитект Ева-Мари Принейз.
  • „Озеленявайте градината правилно, иначе това е просто парче мръсотия. Похарчихме 15 000 долара за тежкото озеленяване и засаждането и си струваше всеки цент ”, казва Кейт.
  • „Ако искате да направите„ грандиозен дизайнерски жест “, уверете се, че той е свързан лично с вас, а не само с текущата тенденция“, казва архитект Ева-Мари Принеас.

Отстъпление на родителите

Кейт и Стив споделят дома със синовете си Джаксън, на 22, Макс, на 20, Йона, на 17 и Лукас, 12. Те имаха желание да създадат отстъпление на родителите на последния етаж на терасата. Ето, това, което някога беше малка, второстепенна спалня, се превърна в пищна покривка, с повдигнат под, за да подслони субстрат, който да поддържа мощна свободно стояща баня, както и водопроводът.

„Наличието на това оттегляне горе има толкова голяма разлика в начина, по който използваме къщата“, казва Кейт. "След като си легна, знам, че няма никой друг на това ниво, освен Стив и мен."

Междувременно на първия етаж старата фамилна баня стана допълнителна спалня, докато това, което някога беше пране, се превърна в компактна баня.

Покани семеен дом

За Кейт катастрофите всички си струваха. „Когато видяхме събарянето, приличаше на проекта за вещици Блеър, с цялата мазилка по стените, без дъски и покрив на кухнята“, казва тя. „Но сега просто работи. Има по-добро сближаване с градината и обичам да готвя в тази кухня.

„Тук няма нищо грандиозно или претенциозно, това е просто прекрасна работа. И това е нашият дом ”, казва Кейт.

Тагове:  Кухни Коледа Домашни обиколки 

Интересни Статии

add
close