Стъпка вътре в реновирания дом на архитект Клеър Куунс, Едуардиан

къща-външно извити-R & D12

Преминаването на прага в дома на Клеър Кузинс означава незабавно да стигнете до сърцето и ума на този архитект в Мелбърн. Разширената Едуардианска къща отнема всички нейни таланти, приоритети и склонности и ги оставя в красива балансирана сграда.

В една доста облицована с дървета улица в Прахран в Мелбърн, екстериорът на дома ни дава малък намек за предстоящия приключенски дизайн. Но отворете вратата и ореол от филтрирана светлина привлича окото, за да открие разширяването на границите и отделеното студио отвъд.

Пространството, което Клеър споделя със съпруга си Бен Педерсен и дъщерите Джинджър, четири, и Айви, едната, е нонконформист, но все пак безвременен, изискан и семеен. Клеър и Бен, който е директор на търговската строителна компания Maben Group, запушиха къщата преди пет години и оставиха проекта да се запари за три години.

В този момент оригиналните предни стаи бяха в добро състояние, но прибавянето на задната част от началото на 90-те години изискваше разрушаване и възстановяване на блока от 510 квадратни метра - сравнително разпростиращ се за такъв пощенски код в града.

Външност Синусовидните линии на удължаването могат да бъдат изключително красиви, но те също са функционални. Отлепянето от северната граница позволи повече достъп до дневна светлина и гледка към градината.

Визуално стилът е зададен от новопостроения гараж и студио отзад. Вътре студиото е обособено като четвърта спалня със санитарен възел за гости, но един ден може да служи като тийнейджърска висяща стая, баба или домашен офис.

Кухненски оцветени дъбови шкафове от Michael Schiavello и тухли Euroa създават драматична кухня, повдигната с бледи мраморни пейки и Mass stoctions 'Albert' табуретки.

Външното му екраниране дава признание на известния дизайн на стъклени съдове на финландския майстор архитект Алвар Аалто, като кривите дървени летви филтрират западното слънце и осигуряват уединение от съседите. И носи голям хит на атмосферата в къщата. „Никога нямаше да имаме пищна зелена перспектива и затова държехме студиото да бъде доста скулптурно“, казва Клеър.

Кухни Черните тухли осигуряват смел фон в кухнята.

Именно в този дух Клеър замисли пристройката на къщата. Вместо линеен етаж, оформлението потапя в градината и се увива около нея. „Имаше чудесна възможност да тествам, изследваме и прокарваме граници - да направим скок на вярата“, казва Клеър. Извита стъклена стена разширява повърхността на къщата, за да пусне потоци от северна светлина и да изгради по-голяма връзка с градината. Но въпреки това сградата остава сравнително скромна по мащаби. „Колкото по-малка бихме могли да направим къщата, толкова повече външно пространство бихме могли да запазим“, обяснява Клеър.

Дневна Посветеност на детайла е очевидна навсякъде, от дивана на Жардан „Кът“ и лампата „Джилде“ във втората всекидневна до скулптурната екранизация на студиото. Фотографията на Black Saturday Bushfire от Джон Голингс е характеристика в това пространство.

Както клиент, така и архитект, Клеър беше ограничена само от контекста на редизайн. „Предизвикателството беше подхлъзване на пространства един до друг“, казва тя. „Къщата не е еднолицева или двустранна; тя е между тях.“ С втора жилищна зона зад кухнята и вградено кабинетче и бар, затворени от плъзгащ се перфориран метален екран, деветметровият етаж е изтласкан до своите граници.

Жилищна площ Голямо шарено килимче създава уютна зона в жилищната зона.

„Лукс е да имаш две жилищни помещения в близост до кухнята - помещенията за сядане отпред на къща не се използват. Втората от тези зони за сядане е по-затворена, така че децата могат да оставят играчки навън. И въпреки че наричаме го игрална зала, това е мястото, към което двамата с Бен гравитираме в студените нощи “, казва тя.

Дневна Експозиция от бетон, сапунен дървен материал и тухла подсказват философията на Клер, че строителните материали сами по себе си са красиви неща. Нейната склонност към „чистия“ дизайн се простира до декоративни парчета. В дневната зона лампата Jean Poroué 'Potence' с гола крушка празнува индустриална простота. Междувременно, изграденият по поръчка банкет от Temperature Design следва кривите линии, установени от архитектурния дизайн.

Големите идеи, които рамкират къщата, се проявяват в най-малките интериорни детайли. Плавността на сградата следва през целия път до шкафа за банята и кухненската пейка от мрамор в Калаката. Дори U-образната банка за сядане обгръща фоайето в заоблени форми.

Външната скулптурна скрининг създава драматичен визуален ефект.

"Красотата на извивките", казва Клеър, е, че те омекотяват остри и твърди линии. Ето защо ние ги продължихме до детайла на дома. " Клер призова семейните експерти да помогнат за осъществяването на нейната визия. Компанията на Бен изгради пространството, а чичо й, легендата за дизайн на градината Рик Екерсли, помогна за озеленяването.

Спалня Главната спалня дължи своя изискан стил на легло Jardan 'Leila', табуретка на Tom Dixon 'Offcut' и лампа Isle Crawford 'W08'.

Таванът със сапунен дървен материал, остъклените тухлени стени и бетонните подове с обща експозиция отразяват простотата на конструкционните материали. Дори гипсокартонът не е боядисан. "Честна дума е дума, която използваме много. Става дума за наистина празнуване на материали в естественото им състояние", казва Клеър.

Спалня Клеър казва, че живите творби на художника Роуана Мартинич в спалнята на Джинджър и главната спалня спират посетителите в техните песни.

Архитектът изгради репутацията си върху автентичността и съдържанието, което е в основата на нейната работа. "Опитваме се да правим архитектурни жестове, които са важни и необходими. Ние не просто ще направим крива като фантастичен ъгъл; тя трябва да допринесе за изживяването на пространството." Този подход е служил добре на Клеър. Нейната работа на дребно за харесвания на Езоп и Мимко й спечели солидно следване.

Спалнята на Джинджър Игриво лилаво фотьойл добавя пъстър цвят в това пространство.

Тук, в собствената къща на Клеър, философията, която минава през кръвта й и нейният бизнес намира дом на по-лично ниво. То открива съвпадението си и в заниженото обяснение на Клеър на нейния изискан избор: "Това е точно това, което правим!" тя казва.

Плочки за баня Signorino за баня играят на тухлената конструкция през целия период.

Вижте повече от работата на Клеър в Clare Cousins ​​Architects .

Тагове:  Лъч Обновяване На открито и градинарство 

Интересни Статии

add
close