Тази викторианска тераса с вътрешен двор беше реновирана, за да пусне светлината

Кой живее тук : Даника, изследовател, фокусираща се върху здравето и правата на човека, съпругът й Линдън, корпоративен съветник, и техните синове, Арчи, 10; Munroe, 6; и Елиът, 2.

Стил на дома : Викторианска терасова къща в Мелбърн е актуализирана с вътрешен двор и мост, свързващ се със светло напълнен павилион в градината.

Времева линия : Изграждането на новата секция и актуализациите отне 14 месеца.

Често говорим за това, че вкъщи е мястото, където е сърцето, но за Даника, Линдън и техните три малки сина сърцето стига чак до улицата. „Имаме страхотна общност, улична банда, както я наричаме, където се грижим за децата един на друг, споделяме готвене и споделяме автомобили. Прекрасно е“, казва Даника от градското племе, което обитава в крайбрежния им ъгъл на Мелбърн.

Важно е обновяването на датираната от тях викторианска тераса да привлече семейството да се свърже с хората около тях, като в същото време изведе навън. Архитект Тим ​​Хил от Тандем Дизайн Студио умело балансира целите си, като отвори терасата към кула, подобна на кула добавяне и създаване на последователност от жилищни пространства с изглед към улицата, но въртящи се около частен двор.

Намерената липса на щори в "гледането" на разширението и прозорците сплитат улицата на дома, за да посрещнат усмивките и вълните на хората, които минават покрай него. „Аз бях отгледана в страната и моята майка всъщност щеше да сложи светлините на една вечер и да отвори завесите, за да се занимава с други“, казва Даника. "Много ми харесва идеята, че можете да общувате с общността."

Външност Кулата и мостът към старата къща са облечени в панели „Nailstrip“ от Fielders с метално покритие. „Идеята беше да се контрастира и да се засили разликата между старото и новото, където можехме“, казва архитект Тим ​​Хил. Облицовката от Blackbutt добавя топлина, както и оградата с параван на екрана Radial Timber в Silvertop Ash.

Докато дълго време мечтаеше Даника да гнезди в красива стара терасова къща, реалностите в нея неизбежно бяха тъмни, лошо проветриви и тесни, скоро я накараха да търси вдъхновение за преобразяване. Тя го намери в страниците на десетия юбилеен брой на Inside Out, където профилирахме изпълнен със светлина дом от архитект Тим ​​Хил.

Живеене / проучване Диван B&B Italia 'Bend' на Patricia Urquiola от Space Furniture е криво допълнение към това модерно пространство. "Текстурата на бетонните стени и облицовката от дървен материал има много топлина и простота", казва Даника.

„Имаше японска чувствителност в начина, по който дърпаше нещата заедно“, казва Даника. "Мисля, че винаги съм бил привлечен от това използване на естествени материали и светлина. Той имаше вътрешен двор, което си представях и за нашия дом."

Проучване Бюрото от дървен материал от черно дърво е осветено отгоре и от свързващия двор. Светлинната светлина заобикаля строителните ограничения, като краде светлина отгоре. „Когато вали, е толкова красиво да гледаш нагоре“, казва Даника.

Дворът представляваше котвата за плановете на Тим за дома им. "Викторианските тераси обикновено следват тези строги правила - градина отпред, малко градина отзад. Но тази също има градина между тях и сграда, която гледа над зеленината около нея", казва Тим.

Цъфтящият двор, с дърво ceiba в центъра, благославя прилежащите пространства с цвят, светлина и живот.

Стълби Дълги тесни прозорци осветяват стълбите от дървен материал от американски дъб, където дискретна дръжка е вградена в дограмата. Прането е скрито в шкафове в края на коридора - дъска за гладене се сгъва отляво, докато дървените врати отсреща крият пералнята и сушилнята.

Поразителната архитектурна форма, която сега се присъединява към терасата на Викториан, не е фантастично изявление за дизайн, а отговор на поредица от уникални предизвикателства на сайта. „Формите отвън - трите тома, леко завъртени - бяха създадени най-вече заради ограниченията в градоустройственото планиране и за получаване на светлина от съседната собственост, докато отговарят на техните права“, казва Тим.

Кухня В това ведро пространство, интелигентното съхранение е прорезано под стълбите. „Кухнята се разпространява по цялата ширина на терасата. Въпреки това, когато не я използвате активно, всичко се сгъва в шкафовете“, казва Тим. Дограмата от дървен материал е разбита с надземни панели от месинг, допълнени от месингова светлинна арматура. "Бях наясно, че пространството не е твърде" дървесно ". Харесвам месинг, защото има красива патина, която расте с възрастта", казва Даника. Дръжки от "стелт" дървен материал, Индия. Маруни 'Хирошима' трапезарна маса и столове от Naoto Fukasawa, Luke Furniture.

"Когато се качихме там, разбрахме, че има цялото това открито пространство на улицата и предложихме стъкления ъгъл, така че пространството от тази страна на стаята изобщо да не се съдържа."

Игривата гледка поддържа семейството във връзка със заобикалящата ги среда. „Имаме невероятна гледка и имаме такъв прочит на общността и какво се случва“, казва Даника. "Красиво е."

Спалня Спалнята на горния етаж е снабдена с дограма от Дейвид Елиът от Design Excellence, за да създаде многофункционално пространство, което може да се възприеме като жизнено пространство надолу по пистата. "Текстурата на бетона и дървесината има много топлина", казва Даника. Стъкленият ъгъл действа като гледка към улицата. „Имах щори, измерени за тази стая, но не можах да се накарам да поставя тази преграда“, казва Даника. '90 ° 'стенна светлина, Frama. Bedlinen, господин Дрейпър. Висулка от витрина "Akari A5" от Isamu Noguchi, Living Edge.

Тесните прозорци над стълбите, баните и по протежение на стената над дневната / кабинета позволяват светлината да се филтрира в пространството безпрепятствено. „Стратегията беше да се намеси колкото е възможно повече, за да се създадат естествени слънчеви лъчи и възможности за вентилация от горе до долу“, казва Тим.

Ensuite "Размерите на ансуата са приказни. Има надсвет под душа, така че през деня има много светлина", казва Даника. Mutina 'Tierras' стенни плочки от Patricia Urquiola от Urban Edge Ceramics контрастират с бледите дървесни тонове.

Това не означава, че слънчевата страна на улицата е екранизирана. В действителност, в кухнята и жилищните помещения прозорците умишлено рамкират преминаващия трафик. „Вместо да държи улицата навън, Даника беше доста щастлива, че живееше в хармония с улицата“, казва Тим.

Коридор Щедрите шкафове се простират от спалнята и в коридора, осигурявайки допълнително пространство за съхранение. Светлинните светлини по-горе позволяват достатъчно естествена светлина в дома. Дограма от David Elliot от Design Excellence, 0414 340 502.

Смел ход на работеща майка да поеме ролята на проект за управление на обновяване, но Даника беше изправена пред предизвикателство. „Не съм много сигурна, че бих го направила отново“, казва тя. „В много отношения се получи добре, защото даде възможност за творчески процес. Вкусовете ми се развиха значително, така че в последния момент доста ми хареса да вземам решения. В кухнята има някои месингови шкафове и това решение беше взето две седмици преди те влизат. "

Двор "Тази част на Мелбърн е близо до плажа", казва Тим. "Когато летният морски бриз попадне, можете да отворите къщата." Danika се записва в Eckersley Garden Architecture, за да установи зеленото сърце на дома. Пътните настилки Anston Architecture продължават вътрешното бетонно покритие. "Дихондрата и родните теменужки се сливат красиво между паветата", казва Даника. Кресла "Lionel" на открито, Jardan.

Това помогна на Тим да се намеси за отстраняване на неизправности, когато търговците се опитаха да направят компромис. „Разбрах, че наистина трябва да настояваш за неща, към които си страстен“, казва Даника.

Красивата бетонна стена, която се простира от хола до спалнята по-горе, е доказателство, че си струваше да се упорстваме с оригиналната смес от материали. „Ставаше дума за опит да се използват неща, които да стареят грациозно“, казва Тим.

Проучване "Последователността на пространствата на приземния етаж. Това е страхотна голяма стая, която има поредица от специфични приложения и герои по пътя. Тя създава отворено пространство, което е много социално. Това е хубаво нещо за семейството", казва Тим,

Бетонът и дървеният материал опростяват серията от жилищни пространства, започвайки от оригиналната тераса с кухненските и трапезарните площи и се пренасят в новия двор, кабинет, битова и градинска площ. "Вероятно една от любимите ми части на къщата е в състояние да отвори всички врати, за да създаде това безпроблемно изживяване на закрито и открито", казва Даника. „Усеща се като едно голямо пространство за всички нас да се наслаждаваме заедно.“

Екстериор „Мисля, че беше наистина смело, следвайки през стъкления ъгъл. Приказно и неочаквано както от улицата, така и отвътре, “ казва Тим.

Научете повече за работата на Тим в студио Tandem.

Тагове:  Баня и пералня Живеене и хранене Обновяване 

Интересни Статии

add
close