Преобразувана училищна къща на Вал в страната

Добре дошли в страната: Отворените, изпълнени със светлина стаи на бившата училищна къща на Вал и Джон Джесоп отразяват любовта им към страната и просторния живот. Снимка: Maree Homer | Стилист: Ашли Прат

Когато Вал и Джон Джесоп тръгнаха да търсят селски уикенд, намериха уникален имот в близост до Митагонг, който толкова обичат, те обитаваха пълноценна резиденция. "Решихме още преди да влезем вътре", казва Вал. "Беше на добро място, с изложение на север и на склона с прекрасни гледки."

Това беше през 1991 г., когато двойката, основателка на колекцията от мебели от Cotswold, и трите им малки дъщери живееха в северните предградия на Сидни. Вместо да се върне в града в края на летните ваканции, семейството остана в Митагонг.

Тогава къщата имаше малка прилика със светлия, просторен дом, който е днес. Това е на 1, 4ha земя, която е била надарена на англиканската църква през 1840-те, което обяснява гробището в съседство. В края на 19-ти век тя става Публично училище в Долен Митагонг и преминава в училището за местен дом за момчета.

Вижте преобразуваната училищна къща на GalleryVal в страната

Поглед в историята

В края на 60-те години имотът е продаден на частен собственик. Когато Джесопс се премести, това бяха три отделни сгради: три тухлени училищни стаи, които са основата за сегашния им дом; чифт училищни стаи на бордборд с веранда отпред, сега наети на частно; и трета къщичка с А-рамка, която те са преместили в задната част на имота. Това също се дава под наем.

Първоначално семейството е живяло в една от сградите на борда. "Бяхме в три стаи в предната къща, които бяха малки и не можеха да се обитават дълго", казва Вал. "Първото нещо, което направихме, беше да поставим кухня в основната стая на училището и да се преместим там."

План за обновяване

През 1993 г. двойката помоли архитектите за съвет относно разширяването на тухлената сграда, за да добавят спални и повече жилищно пространство. „Искаха да премахнат оригиналните стъклени плъзгащи се врати в училищната стая и стъклените панели над вратите“, казва Вал. "Техният дизайн беше за McMansions с два или три етажа. Просто не го получиха."

Сестрата на Вал предложи просто решение: разширяване на съществуващата линия на покрива и добавяне на веранда. Архитект в Сидни създава скици, а чертожник в Боурал изготвя плановете.

„Пристройката е построена с тухла отвътре и с дъска отвън, “ казва Вал. "Това не отнема от факта, че сградата е била училище и е имала прекрасно пространство."

Допълнителни допълнения

През 2007 г. двойката добави предния салон, който замени паркинг. Когато кухненският под се нуждаеше от ремонт, те също изградиха слънчева стая, която отваря кухнята към верандата и гледките отвъд. "Любимото ми място в къщата е да стои на вратата на кухнята, гледаща към лозята. Кухнята и слънчевата стая наистина са там, където живеем."

Чувството за история е важна тема в къщата. Снимка: Maree Homer | Стилист: Ашли Прат

Сега има добре обособени пространства за живеене и сън. Трите тухлени училищни стаи обхващат кухнята / трапезарията и дневната и фамилната стая. В разширението бяха създадени още спални, включително основна със спалня, плюс фамилна баня и пералня.

Усещане за наследство

Вал и Джон са изпълнили къщата с наследства, както и мебели и заветни парчета, които са събрали. Това усещане за наследство също е важна тема на къщата. "Обичаме, че домът ни беше училище", казва Вал. "Тя е отворена, топла и проветрива. Имахме стара учителка да се върне на гости и тя обичаше да вижда, че сега е щастлив семеен дом."

Тагове:  Обновяване Лъч декориране 

Интересни Статии

add
close